Türkiye günlerdir bu olayı konuşuyor! 6 yaşından beri cinsel istismara uğrayan H.K. şimdi ne yapıyor?

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli zorla evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasının yankıları halen sürüyor. H.K.G'nin aldığı 4 saatlik ses kayıtları ise dava dosyasına girdi. İlk duruşma tarihi 22 Mayıs olarak belirlenirken H.K.G'nın şimdi ne yaptığı da belli oldu.

Türkiye günlerdir bu olayı konuşuyor! 6 yaşından beri cinsel istismara uğrayan H.K. şimdi ne yapıyor?

Türkiye günledir İsmailağa Cemaati’ne bağlı bir vakfın kurucusunun 6 yaşındaki kızının 'oyun' olarak anlatılarak 29 yaşındaki adamla evlendirilmesini konuşuyor. 6 yaşındaki çocuğun 'evlendirdiği'ne ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. 

H.K.G'nin ifadesinde söylediği 'Annem saçlarımı tarardı ve beni ona götürürdü' sözü de kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Anne ve baba hakkında da hapis cezası istenirken anne de o fotoğraftaki kişinin kızı olduğunu kabul etti. 

İngilizce eğitimi alıyor

6 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kalan H.K.G'nin son durumunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Bakan Yanık, H.K.G'nin kamu kuruluşunda kaldığını okuma ve yazması olmadığını belirtirken ilkokul diploması almak için sürecin devam ettiğini belirtti.

H.K.G ayrıca aşçılık ve İngilizce eğitimleri de alıyor. Bakan Yanık, H.K.G ve çocuğunun can güvenliğini riske etmemek için konuyla ilgili geç açıklama yaptıklarını davaya ilk andan itibaren müdahil olduklarını ifade etti.