6'lı masanın “Erdoğan aday olamaz” açıklamasına AK Parti'den ilk tepki geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, altılı masanın 11. toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride yer alan "Erdoğan'ın 14 mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" ifadelerine "Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz. Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının önünde hiçbir engel yok" diyerek tepki gösterdi.

6'lı masanın “Erdoğan aday olamaz” açıklamasına AK Parti'den ilk tepki geldi

İYİ Parti Genel Merkezinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı "liderler buluşması" basına kapalı yapıldı.

 "ERDOĞAN'IN 14 MAYIS'TA YAPILACAK OLAN SEÇİMLERDE BİR KEZ DAHA ADAY OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Yaklaşık 9,5 saat süren toplantının ardından altı genel başkanın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili "Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi, demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa'yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.



HAMZA DAĞ: KENDİ ADAY ÇIKARAMAMA BECERİKSİZLİĞİNİZİ PERDELEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ
Altılı masanın açıklamasına AK Parti'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ sosyal medya hesabından "Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız. 'Erdoğan'ı yeneceğiz' dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz. Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız." açıklamasını yaptı.