Hakan Taşıyan'dan haber var! İşte son sağlık durumu

7 ay önce karaciğer ve böbrek nakli yapılan ünlü şarkıcı Hakan Taşıyan tedavisinin ardından taburcu edildi. İşte ayrıntılar...

Hakan Taşıyan'dan haber var! İşte son sağlık durumu

48 yaşındaki şarkıcı Hakan Taşıyan'a karaciğer ve böbrek nakli yapıldı. Taşıyan, yaklaşık yedi ay süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ekim 2020'de karaciğer sirozu ve böbrek yetmezliği tanısıyla hastaneye başvuran şarkıcı Hakan Taşıyan, yaklaşık yedi aydır tedavi gördüğünü ve 1,5 ay önce de ameliyat olduğunu söyledi. Hakan Taşıyan, taburcu olmadan önce, Ankara Şehir Hastanesi'ndeki tedavi sürecine ilişkin bilgi verdi.

Böbrek naklinin, dokuları uyumlu olduğu için kız kardeşinden yapıldığını belirten Hakan Taşıyan, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Hakan Taşıyan'dan haber var! İşte son sağlık durumu - Resim : 1

''Arayan soran herkese teşekkür ediyorum''

Hayranlarına sevgilerini ileten 48 yaşındaki sanatçı, "Gün geçtikçe iyiye gidiyorum. En kısa zamanda tekrar yeni bir sayfayla sevdiklerimle birlikteyim inşallah. Sürekli kontrole gelip gidiyorum. Birkaç ay sonra, yaza daha iyi olacağım. Arayan soran herkese, bütün sevdiklerime, sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Hakan Taşıyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ameliyatını gerçekleştiren doktorlara ve sağlık çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Doktoru süreci anlattı

Ankara Şehir Hastanesi Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Taşıyan'ın hastaneye geldiğinde karnında şişlik olduğunu ve diyalize girdiğini anlattı.

Daha sonra hastanenin Organ Nakli Konseyi'nin Taşıyan'ın durumunu değerlendirdiğini ve karaciğer ile böbrek naklinin birlikte yapılması kararını aldığını bildiren Bostancı, süreci şöyle anlattı:

"Canlıdan nakil için organ hazırlıklarına başladık. Ama karaciğer için uygun organ bulamadık. Kız kardeşi böbrek için uygun bulundu. Daha sonra kadavradan karaciğer beklemeye başladık.''

Hakan Taşıyan'dan haber var! İşte son sağlık durumu - Resim : 2

''Ekibin tedavisi sayesinde şu anda her iki organı da çalışıyor''

''İzmir'den bir organ çıktı. Devletimizin sağladığı uçakla oraya gidildi ve organ alındı. İlk önce karaciğer naklini, beş gün sonra da böbrek naklini yaptık. Ekibin tedavisi sayesinde şu anda her iki organı da çalışıyor.''

''Şehir hastanemizin ilk kombine organ nakli yapılan hastası Hakan Bey şu anda diyalize girmiyor ve iyi bir durumda. Eşi, bu sabah şarkı söylemeye başladığını söyledi."

Bostancı, organ naklinin 20 branşı ilgilendiren bir emek işi olduğunu ifade ederek, "Bu bir ekibin başarısı. Tüm branşlarımıza ve emek veren tüm hekim ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hakan Taşıyan'dan haber var! İşte son sağlık durumu - Resim : 3

Hakan Taşıyan'ın kariyeri

Çocukluk yaşlarından itibaren saza ilgi göstermiştir. Daha sonra babasıyla beraber düğünlere gitmiştir. Ufak yaşlardan beri müziğe ilgiliydi ve bu nedenle askerliğini yaptığı sırada söylediği şarkılarla komutanları sesini çok beğendi ve destekledi. Onların desteğini arkasına alan ünlü sanatçı ilk kasedini piyasaya çıkardı.

Önce İstanbul’da Unkapanı'nda bulunan bazı yapımcıların yanına gitti fakat o yapımcılar Müslüm Gürses’i taklit ettiğini düşünüp pek ilgi göstermediler. Bunun ardından Ankara'ya giden Taşıyan, ilk kaseti olan 'Hesabım Bitmedi' albümünü piyasaya çıkardı.

1997 tarihinde ise ikinci kasetini piyasaya çıkartmıştır. İkinci kasetinin ismi 'Sensiz İki Gün' oldu. Bu albüm sanatçının en iyi albümlerinden biri olarak raflarda yerini aldı. 1998 tarihinde 'Hesabım Bitmedi' 2001 tarihinde ise, 'Güz Gülleri' dizisinde rol aldı.