Babası boğazını keserek öldürmüştü! Minik Defne'nin son sözleri yürekleri yaktı

7 yaşındaki çocuk babası tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Acılı anne Minik Defne'nin son sözlerini söyledi. Defne'nin son sözü "Baba seni sevmiyorum" oldu.

Babası boğazını keserek öldürmüştü! Minik Defne'nin son sözleri yürekleri yaktı

Habip Öztürk, 7 yaşındaki kızı Defne Öztürk’ü boğazını keserek öldürmüştü. Duruşmada, olay günü eşiyle yaptığı telefon görüşmesini anlatan acılı anne Havva Öztürk, “Ben Defne’ye böyle bir hayat yaşatmak istemiyorum, diye mesajı gönderdi. Beni aradı, tartıştık. Sanık kızımın hatıralarını da yok etmiştir” dedi.

Sanık suçlamaları reddetti

İstanbul Pendik’te Habip Öztürk, 12 Aralık 2021 günü saat 21.00 sıralarında 7 yaşındaki kızı Defne Öztürk’ü boğazını bıçakla keserek öldürdü. Daha sonra aynı bıçakla kendi boğazını keserek yaşamına son vermeye çalıştı. İhbar üzerine polis geldi. Defne’nin öldüğü, Habip Öztürk’ün ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Habip Öztürk, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı. Habip Öztürk, ifadesinde, kızını öldürmediğini, boşanma aşamasında olduğu eşinin Konya’da olan dostunun gönderdiği 2 kişi tarafından cinayetin işlendiğini, bu kişilerin kendisine de not yazdırarak bıçakladığını öne sürdü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Habip Öztürk hakkında, ‘kendini savunamayacak durumda bulunan alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

"Kızımın hatırlarını yok etti"

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada dinlenen anne Havva Öztürk, “Sabah saat 07.00 sıralarında bana, ‘Her şeyi değiştireceğim, seni asla bırakmayacağım’ yazılı mesaj atmıştı. Daha sonra, ‘Ben Defne’ye böyle bir hayat yaşatmak istemiyorum’ şeklinde ikinci bir mesaj attı. Babası ile birlikteyken takside de beni aradı. Sanık, kızıma telefon almamla ilgili bana kızdı. Çocuğu ona karşı doldurduğumu söyledi. Çocuğun huysuzluk yaptığını, bağırdığını, ağladığını anlatarak, ‘Bunu bana yaşatmaya hakkın yok’ dedi. Defne de o sırada, ‘Baba seni sevmiyorum’ diye bağırıyordu. Sanık kızımın hatıralarını da yok etmiştir” dedi.

Akıl sağlığı raporu istendi

Mahkeme heyeti, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yazı yazılarak, sanığın müşahede altında tutulduğu döneme yönelik bilgilerin istenmesine ve olay anında suçun sonuçlarını algılama yeteneğini etkileyecek nitelikte akıl sağlığını bozan hastalığının veya akıl zayıflığının tespiti için sanığın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.