Her gün kullandığımız İstanbulkart ile ilgili yeni değişiklik

Genci yaşlısı demeden toplu ulaşım kullanan İstanbulkart sahipleri için yeni gelişmeler yaşandı. İBB'nin toplu ulaşım için ürettiği vatandaşlar tarafından kullanılan İstanbulkart'ta kampanyalar peş peşe geliyor. Yeni bir ücretsiz geçiş hakkı da tanımlayan istanbulkart ile ilgili son dakika gelişmesi...

Her gün kullandığımız İstanbulkart ile ilgili yeni değişiklik

İBB iştiraki olan BELBİM tarafından istanbulda toplu ulaşımlarda kullanılan İstanbulkart'la ilgili son dakika değişikliği yaşandı. 

7'den 70'e genci ve yaşlısı demeden vatandaşlar tarafından kullanılan İstanbulkart İBB tarafından geliştirilerek artık sadece toplu ulaşımda değil marketlerde ve bir çok alışverşim yeme içme gibi mekanlarda kullanılarak hayatımızın bir parçası haline geldi. 

Zaman zaman duyurulan ya da güncellenen kampanyalarla da vatandaşların ilgiyle takip edilen İstanbulkart'la yeni kampanya da duyuruldu. 

Öğrenci İstanbulkart'ında yeni gelişme

Şimdilerde artık öğrenci İstanbulkartı ile ilgili geliştirien İstanbulkart'ta öğrenciler artık başvuru merkezlerine gitmeden bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden başvuruda bulunarak öğrenci kartını adresine kadar isteyebiliyor. Böylece başvuru merkezlerine gitmeye gerek kalmıyor. 

Büyük ilgi gören İstanbulkart kampanyası

Bunu yanı sıra İstanbulkart ile ilgili bir çok kampanya düzenleniyor. Özellikle gün içinde metro metrobüs ve otobüslerde ücretsiz geçiş hakkı kazanmak isteyen vatandaş için Yürü Be İstanbul kampanyası vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Yürü be İstanbul kampanyası detayları için burayı tıklayabilirsiniz

Bunun yanında yenilenen İstanbul Mobil uygulamasında dijital istanbul kart kullanarak da 10 geçiş sonrası yine metro metrobüs ve marmaray ya da otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında ücretsiz geçiş hakkı kazanmak mümkün. 

Dijital İstanbulkart 10 geçiş kampanyası ayrıntıları için burayı tıklayabilirsiniz

 

Yeni kampanya: İstanbulkart'ını kişiselleştir ücretsiz geçiş hakkını kazan

İstanbulkart ile yeni duyurulan bir kampanya da iser yine tarafınıza ücretsiz geçiş hakkı sunuluyor. İBB artık İstanbulkart'ınızı çalınmalara kaybetme durumunda başkası tarafından kullanılması durumlarına karşı önlem almak için hali hazırda kullandığınız İStanbulkart'ınızı kişiselleştiriyor. Bu kişiselleştirmeyi yapmanız durumunda dijital kartınıza anından ücretsiz geçiş yükleniyor. İStanbulkart'ınızı kişiselleştirmek iste çok kolay. 

İstanbulkart kişiselleştirme

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

Aşağıda İstanbulkart kişiselleştirme işleminin nasıl yapılacağına dair bilgiler yer alıyor: 

İstanbulkart Mobil’den
Anasayfa > Kartlarım > Kart ekle > Kendi kartını ekle
https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden
Anasayfa > Kartlarım > Kart ekle > Kendi kartını ekle  
https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresine gerekli bilgiler doldurularak İstanbulkartınızı kişiselleştirebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra açık rıza metni onayını düzenleyerek onay vermeniz gerekiyor. 

Açık rıza tercihi nasıl düzenlenir? 

İstanbulkart Mobil’den
Anasayfa > Profilim > İzinlerim > Açık rıza metni onayı
https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden
Anasayfa > Hesabım > İzinlerim > Açık rıza metni onayı işlemlerini takip ederek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Kampanya Geçerlilik Tarihi ise 18 Temmuz - 18 Ekim 2022