8 bin 506 TL yapılmıştı! Asgari ücretle ilgili flaş gelişmeyi Bakan bizzat kendi duyurdu

Ocak ayında 8 bin 506 TL olarak belirlenen asgari ücrete yarı yılda zam gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Ancak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yeni bir zamma kapılarını kapattı.

8 bin 506 TL yapılmıştı! Asgari ücretle ilgili flaş gelişmeyi Bakan bizzat kendi duyurdu

Enflasyonda yaşanan gelişmeler nedeniyle vatandaşların gözü kulağı da asgari ücrete çevrildi. Vatandaşlar ocak ayından itibaren 8 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücrete yarı yılda zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin A Haber’e verdiği özel röportajda, asgari ücrete dair konuşarak, asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini, ancak olağanüstü bir durum olursa düşünülebileceğini aktardı.

"YENİ BİR ZAM GEREKİR Mİ?" DİYE SORULDU

Bakan Bilgin'e A Haber’e verdiği özel röportajda, "Bu şartlar altında asgari ücrete ikinci bir zam söz konusu mu?"  şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Bilgin, enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu enflasyonun düşme eğiliminin yüzde 20’lerde olduğu bir ortamda asgari ücrete yapılan yüzde 50'nin üzerindeki bir orandaki zammın dışında ikinci bir zam olmayacağını şu sözlerle belirtti:

Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız bunu da şartlı söyledi. Olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa diye. Tam tersine enflasyon düşüyor, düşme eğiliminde ve düşmeye devam edecek. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine bakacak olursak, bu yıl sonu itibariyle 30’un altında 20’lerde diyebileceğimiz bir enflasyonla karşılaşacağız. Bu şu demektir. Enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği bir ortamda asgari ücrete yaptığımız bu yüzde 50’nin üzerindeki artış asgari ücretlilerin korunmasını sağlayacaktır. Nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır.