8 milyon Euro’luk skandal patlak verdi! Dünya devine Şampiyonlar Ligi’nden men!

İspanyol ekibi Barcelona hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Kulübün, Hakem Kurulu'nda başkan yardımcılığı yapan Caso Negreira’ya ödemeye yaptığı kanıtlanırsa Katalan devi Şampiyonlar Ligi’nde men edebilir.

8 milyon Euro’luk skandal patlak verdi! Dünya devine Şampiyonlar Ligi’nden men!

İspanya La Liga’da şampiyonluğun en güçlü favorisi olan Barcelona yeni bir sorunla mücadele ediyor. İspanyol devi, Hakem Kurulu'nda başkan yardımcılığı yapan Caso Negreira’ya 8 milyon avrodan fazla ödeme yapmakla suçlanıyor. Bu konuyla ilgili çok çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

8 milyon Euro’luk skandal patlak verdi! Dünya devine Şampiyonlar Ligi’nden men! - Resim : 1

MEN TEHLİKESİ

UEFA, El Confidencial'a göre Caso Negreira konusunda hakemlik yolsuzluğundan suçlu bulunursa Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nden men edebilir.

UEFA BİLGİ TALEP ETTİ

UEFA'nın olayla ilgili olarak İspanya Futbol Federasyonu'ndan (RFEF) daha fazla bilgi talep ettiği bildirildi.

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Barcelona tarafından UEFA'nın yasal çerçevesinin potansiyel ihlaline ilişkin soruturma UEFA Disiplin Yönetmeliği Madde 31(4) uyarınca, UEFA Etik ve Disiplin Müfettişleri, sözde 'Negreira Davası' ile bağlantılı olarak soruşturma yürütmek üzere bugün müfettiş atanmıştır" denildi. 

KULÜP HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

İki hafta önce, Barselona'daki bir mahkeme kulübün "yolsuzluk", "güveni suistimal" ve "sahte ticari kayıtlar" da dahil olmak üzere suçlamalarla suçlandığını duyurdu.

8 milyon Euro’luk skandal patlak verdi! Dünya devine Şampiyonlar Ligi’nden men! - Resim : 2

BARCELONA REDDETTİ

Barcelona suçlamaları reddederken, Enriquez Negreira oyunculara farklı hakemlerle en iyi nasıl başa çıkacaklarını açıklamak için kendisine danışmanlık rolünde ödeme yapıldığını söyledi.

BAŞKAN LAPORTA, MASUM OLDUĞU KONUSUNDA ISRARCI

Barça başkanı Joan Laporta, Barcelona'ya karşı bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söylüyor ve kulübün hakemlik yolsuzluğu suçlamalarına karşı masum olduğu konusunda ısrar ediyor.

8 milyon Euro’luk skandal patlak verdi! Dünya devine Şampiyonlar Ligi’nden men! - Resim : 3

İSPANYA’DA NASIL BİR CEZA VERİLEBİLİR?

Bu, İspanyol yasalarına göre Blaugrana'nın sportif olarak cezalandırılamayacağı, yalnızca ekonomik cezaya çarptırılabileceği anlamına gelir.

Ancak bu, UEFA'nın Barcelona'yı cezalandırmasını engellemez, eğer suçlu bulunursa ve Avrupa'nın yönetim organı onları Şampiyonlar Ligi'nden men etme ihtimali varsa.