Hayatta kalmayı başardı

Dünya 8 yaşındaki Pike Carlson'ı konuşuyor. Henüz 8 yaşında olmasına rağmen verdiği mücadele ile hayatta kalmayı başardı. Evinin önünde dağ aslanının saldırısına uğrayan Pike, çıplak elleriyle yumruklayarak hayatta kaldı.

Hayatta kalmayı başardı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde yaşayan Pike Carlson, ormanlık bir bölge olan Bailey'de evlerinin önünde bir dağ aslanının saldırısına uğradı. Cesurca dağ aslanıyla savaşan Pike'ın kafasını ısıran aslan küçük çocuğu kenara attı.

Olduğu yerde bulduğu bir sopa ile aslanın gözüne vurmayı başaran Pike, daha sonra yumruklarıyla olabildiğince yumrukladı. Bu sırada etraftakiler çığlıkları duyup dışarı çıkınca aslanlar kaçtı ve Pike hayatta kalmayı başardı. Çocuk saldırının ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

 

"Başı aslanın ağzındaydı"

Saldırıdan sonra iki kez yüz ameliyatı geçiren Pike, "Üzerime atladığında ona vuruyordum ve elime sopa gibi bir şey geçti. Çubuğu gözüne sokmaya çalıştım ama kırıldı" dedi. Olayın gördü tanığı Ron Carlson ise, dağ aslanının Pike'ın kafasını ısırdıktan sonra çiğnemeye çalıştığını ancak başaramadığını söyledi. "Bıçağı elime aldım ve dışarı fırladım" diyen Carlson, dağ aslanlarının kendisini gördükten sonra kaçtığını söyledi.

Aslanlar öldürüldü

Saldırının ardından yapılan araştırmalarda yerleri tespit edilen dağ aslanları Federal Yaban Hayatı Hizmetleri görevlileri tarafından öldürüldü. Hayvanların yapılan DNA incelemesinde Pike'a saldıran aslanlar oldukları tespit edildi.

Saldırının ardından tedavisi devam eden Pike'ın doktoru, biraz daha zamana ihtiyacı olacağını ancak Pike'ın tamamen sağlığına kavuşacağını söyledi.