9 yıl sonra aydınlanan korkunç cinayet! "Cebimden bıçağı çıkardım ve..."

Afyonkarahisar’da 9 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet, şüphelinin itirafının ardından aydınlandı. Şüpheliden kan donduran itiraflar geldi.

9 yıl sonra aydınlanan korkunç cinayet! "Cebimden bıçağı çıkardım ve..."

Olay; 25 Temmuz 2010 tarihinde Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Kemerkaya köyü Akar mevkiinde meydan geldi.

Edinilen bilgilere göre, kimliği belirsiz kadın cesedi olayı ile ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince yapılan çalışmalarda şahsın Z.Ö. olduğu tespit edildi. Z.Ö.’nün telefon kayıtları incelenerek, R.Ç. isimli şüpheliyle sıklıkla görüştüğü saptandı.

R.Ç. isimli şüphelinin alınan ifadesinde Z.Ö. ile ilişki yaşadığını, olay günü ise Konya’dan Afyonkarahisar’a gezme amaçlı geldiklerini, aralarında çıkan tartışma sonucunda Z.Ö.’ yü bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti.

Olay mevkiinde polis ve jandarma refakatinde yer gösterme işlemi yaptırıldıktan sonra şüpheli şahsın savcılıkta ifadesinin alınmasına müteakip Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

"Şuurumu kaybettim"

R. Ç.,  yer tespiti için kuzenini öldürdüğü Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Akar mevkisindeki araziye götürüldü. Kuzenini öldürdüğü yeri polislere gösteren R.Ç, olayın şuurunu kaybetmesi sonucu yaşandığını öne sürdü. Ramazan Çınar, "Bana, 'Karından boşanacaksın, çocuklarını bırakacaksın. Beni alacaksın' dedi. Buraya gelmemizi Zehra istedi. Buraya daha önce hiç gelmemiştim. Buraya gelip, 15-20 dakika oturduk. Zehra'yı ikna etmeye çalıştım. 'Bak güzelim böyle olmaz. Senin de benim de küçük çocuklarımız var' dedim. 'Beni mecbur alacaksın. Gerekirse evine gelip otururum' dedi. Ben ayağa kalktım. Gömleğimi çekip, yırttı. 'Beni almazsan seni köye rezil ederim' dedi. Bu sözden sonra şuurumu kaybetmişim. Cebimde bıçak vardı. Onu çıkardım ve sapladım. Bıçağı iki ya da üç kez sapladığımı hatırlıyorum. Gerisini hatırlamıyorum" diye konuştu.