Mucize! 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ kurtarıldı! Bakan Kurum: Ayda'nın sağlık durumu iyi

İzmir'den 91'inci saatte mucize haber geldi. Ayda bebek enkazdan sağ kurtarıldı. Ayda bebeğin hastaneye getirildiğini söyleyen Bakan Kurum, sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 91'inci saatte Rıza Bey Apartmanı'nda 4 yaşındaki Ayda Gezgin isimli bebeğe canlı ulaşıldı. Ayda Gezgin hastaneye getirildi.

Mucize! 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ kurtarıldı! Bakan Kurum: Ayda'nın sağlık durumu iyi - Resim : 1

Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Enkazdan kurtarılan 107'nci kişi olan çocuğun adının Ayla Gezgin olduğu öğrenildi. Ayla Gezgin'in annesinin enkaz altında olduğu bilgisi geldi.

Mucize! 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ kurtarıldı! Bakan Kurum: Ayda'nın sağlık durumu iyi - Resim : 2

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, twitter hesabınan  "Bir bebeğe canlı ulaşıldı" dedi.

Ve müjdeli haber geldi. 4 yaşındaki Ayda Gezgin 91'inci saatte kurtarıldı.Türkiye bu güzel haberle gözyaşlarına boğuldu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger twitter hesabından, "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı" dedi.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazdan 91'inci saatte çıkarılan Ayda Bebeğin ailesi sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Mucize! 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ kurtarıldı! Bakan Kurum: Ayda'nın sağlık durumu iyi - Resim : 3

Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah''

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah" ifadelerini kullandı.

Alnından öperek çıkardı

Dakikalar geçtikçe ekiplerin kurtarma anına ilişkin fotoğraflar da ortaya çıktı. Arama kurtarma ekibi personeli Ayda'ya ilk ulaştığı anda onu alnından öptü. O fotoğraf görenleri duygulandırdı.

Mucize! 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ kurtarıldı! Bakan Kurum: Ayda'nın sağlık durumu iyi - Resim : 4

''Hiçbir kırığı yok''

Arama kurtarma ekiplerinden bir görevli şu ifadeleri kullandı; ''Ayda bebeği mutfakta bulduk. Çamaşır ve bulaşık makinesinin yanında kirişte oluşan yaşam üçgeninde sapasağlam duruyordu. Hiçbir kırığı yok. Ayda bize 'İyiyim ben' diye eline salladı.''

"Ağlaya ağlaya çıkardık"

Bebeği enkazdan çıkaran kurtarma ekibi, "Ayda bebeğe hemen serum bağlandı, hastaneye götürüldü. Mucizeyi gerçekleştiren ekipteki personellerden biri yaptığı açıklamada, "Çok güzel gülümsüyordu, ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

Ayla bebek hastaneye getirildi: Sağlık durumu iyi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Tomografiye girdi

Hastaneden yapılan açıklamada, "Ayda'nın sağlık durumu iyi, tomografiye girdi şu anda. Dualarınızı eksik etmeyin, enkaz altındaki annesine ulaşmaya çalışıyorlar, onun da yanında olduğunu düşünüyorlar. Banyo tarafında yakalanmışlar büyük bir ihtimalle" denildi.