9,5 yaşındaki kızın sahilde yürürken ayağına takılan cisim acilen incelemeye alındı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 9 yaşındaki Molly Sampson ailesiyle birlikte sahilde yürüyüşe çıktığı sırada sıradışı bir keşif yaptı. Yürüyüş sırasında küçük kızın ayağına nesli yaklaşık olarak 3.5 milyon yıl önce tükenen ve dünyanın en büyük canlısı olarak kabul edilen 20 metrelik bir megalodon köpekbalığı dişi takıldı. Uzmanlara götürdükleri diş için 'hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ yorumları yapıldı. 

9,5 yaşındaki kızın sahilde yürürken ayağına takılan cisim acilen incelemeye alındı

ABD'nin Maryland şehrinde yaşayan 9 yaşındaki Molly Sampson, 25 Aralık günü calvert Plajı'nda ailesiyle birlikte amatör fosil avcılığı yapıyordu. Molly, o sırada nesli milyonlarca yıl önce tükenmiş dünyanın en büyük hayvanı kabul edilen Megalodon'un dişini buldu. Küçük Molly'nin annesi, bu keşfi için en iyi Noel hediyesi yorumunda bulundu ve “Molly'nin az önce bunu bulduğu dişin boyutuna bakın” notuyla paylaştı. 

“KOCAMAN BIR MEGALODON DİŞİ!"

Buldukları devasa dişi deniz müzesi uzmanlarına götüren aile, orada gerçeği öğrendi. Uzmanlar aileye, bu dişin Megalodon'a ait olduğunu söyledi. Calvert Denizcilik Müzesi keşfi, ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirerek “Kocaman bir Megalodon dişi! Molly, muhteşem keşfini geçen hafta müzede paleontoloji departmanımızla paylaşmaktan heyecan duydu!” açıklamasını yaptı.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK CANLILARDAN

Antik Yunanca’da ‘büyük diş’ anlamına gelen Megalodon, kısaca ‘Meg’ olarak anılır. Yaklaşık 3.5 milyon önce Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu’nda yaşayan gelmiş geçmiş en büyük deniz canlılarından biri olarak kabul edilmektedir.