A Milli Takım kadrosundan çıkarılmıştı! Abdulkerim Bardakcı’dan çok konuşulacak sözler: “Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım”

Baş ağrısı problemi nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkarılan Abdulkerim Bardakcı’nın sarı kırmızılı takımın Karabağ maçı kadrosuna dahil edilmesi tartışma yarattı. Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz, futbolcu için “Nöroloji bölümü, 2 hafta daha tedavisinin süreceğini söyledi. Biz de böyle bir karar verdik” dedi. Abdülkerim Bardakcı ise “En büyük hedefim milli takımda oynamak. Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım” dedi.

A Milli Takım kadrosundan çıkarılmıştı! Abdulkerim Bardakcı’dan çok konuşulacak sözler: “Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım”

Galatasaray’da bu sezon başarılı bir performans sergileyen Abdulkerim Bardakcı, A Milli Takım’ın UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki Ermenistan ve Hırvatistan maçının aday kadrosuna çağrılmıştı.

Abdulkerim Bardakcı, TFF’den yapılan açıklamaya göre baş ağrısı şikayetinin geçmemesi üzerine geçen günlerde aday kadrodan çıkarılmıştı.

A Milli Takım kadrosundan çıkarılmıştı! Abdulkerim Bardakcı’dan çok konuşulacak sözler: “Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım” - Resim : 1

KUNTZ: NÖROLOJİ, TEDAVİSİNİN 2 HAFTA SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Abdulkerim’in daha sonra Galatasaray’ın Azerbaycan’da Karabağ takımıyla oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosunda yer almaması şaşırttı. Bu durum A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’a soruldu. Kuntz “Abdülkerim'in durumu yakın zamanda açıklığa kavuşacak. Perşembe günü en son Abdülkerim'i tedavi eden doktorlardan rapor aldık. Nöroloji bölümü, 2 hafta daha tedavisinin süreceğini söyledi. Biz de böyle bir karar verdik” dedi.

GALATASARAY DOKTORU İNCE: ŞUAN İYİ DURUMDA BİR ŞİKÂYETİ YOK

Kuntz’ın sözleri sonrası sarı kırmızılı takımın kulüp doktoru Yener İnce açıklama yaptı. İnce, "Abdülkerim Bardakcı, milli takımdaki doktor arkadaşlarımıza bir baş ağrısı şikayetiyle başvuruyor. 2 günlük müşahede süresi geçiriyor. Daha sonra milli takımın sağlık ekibi, oyuncunun milli takımdan ayrılmasına karar veriyor. Kadrodan çıkarıyor. Oyuncumuz bize geldiğinde benzer bulgular vardı. Baş ağrısı devam ediyordu. Hastanede 1 gecelik tedavide çeşitli tetkikler yapıldı ve hayati bir tablosu olmadığı belirlendi. Tedavi süreci tamamlandı. Şu anda iyi durumda. Herhangi bir şikâyeti yok. Bir oyuncunun milli takımda kalması veya ayrılması oradaki sağlık ekibi, teknik ekibin kararıyla olur. Biz hiç müdahalede bulunmadık. Abdülkerim de milli takımdan ayrılmak istemedi” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kadrosundan çıkarılmıştı! Abdulkerim Bardakcı’dan çok konuşulacak sözler: “Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım” - Resim : 2

ABDULKERİM’DEN AÇIKLAMA

Yaşananlar sonrası en kritik açıklama futbolcu Abdülkerim Bardakcı’dan geldi. Beyaz TV’ye konuşan Abdulkerim, "Maça 10 gün kala baş ağrısından dolayı bir oyuncu milli takım kampından çıkarılabilir mi? En büyük hedefim milli takımda oynamak. Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım” diye konuştu.

Galatasaray formasıyla bu sezon 22 maça çıkan 28 yaşındaki futbolcu 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı.