Mansur Yavaş: Faaliyeti duran işletmelerden 6 ay kira almayacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye, EGO, ASKİ ve diğer iştiraklerdeki kira ücretlerine 2021 yılında zam yapılmayacağını, faaliyetlerini durduran işletmelerden de 6 ay boyunca kira almayacaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş: Faaliyeti duran işletmelerden 6 ay kira almayacağız

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediye, EGO, ASKİ ve diğer iştiraklerdeki kira ücretlerine 2021 yılında zam yapılmayacağını duyurdu. Yavaş, faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay boyunca kira almayacaklarını belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Yavaş, "Ankara'mız dayanışmayla güçleniyor ve umut buluyor. El ele verip tüm zorlukları aşacağız" derken, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla birlikte belediyenin duyurduğu mali yardımlara bir yenisini daha ekledi.

2021'de zam yok

"ABB, EGO, ASKİ ve iştiraklerimizde ekmek teknesi olan kiracılarımıza, 2021 yılında zam yapmıyoruz. Faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay kira almayacağız" ifadesini kullanan Yavaş, faaliyetlerine devam eden işletmelerin de ilk 6 ay kira ödemeyeceğini, yılında son 6 ayında 6 taksit halinde ödeyeceğini açıkladı.