Erdoğan - Pence görüşmesi sona erdi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Ankara'da... Erdoğan -Pence görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i kabul etti. Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Pence'i Külliye'ye gelişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan'ın makamına kadar eşlik etti.

Mike Pence ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına çıktı.

Erdoğan ile tokalaşan Pence, "Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum." dedi. Pence'nin sözlerinin çevirisini ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Jeffrey de Türkçe "Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?" diye sordu, Erdoğan'ın "Sağ olun, sizler nasılsınız?" sorusuna da "Çok iyiyim, sağ olun efendim." karşılığını verdi.

Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Erdoğan - Pence görüşmesi sona erdi - Resim : 1

Erdoğan - Pence görüşmesi  sonrası Türk tarafından bir açıklama olacağına dair bilgi paylaşılmadı ancak ABD Büyükelçiliği rezidansında bir hazırlık olduğu, Pence'in bir açıklama yapabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise akşamki programında açıklama yapabileceği ifade ediliyor.

- Görüşme 15:45'te başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.45’te başlayan görüşmede, Barış Pınarı Harekatı kapsamında atılacak adımlar, güvenli bölge konusu ve ABD'nin Türkiye’ye yaptırım kararları gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.

Pence'in toplantının ardından ABD Konsolosluğu'na gideceği ve orada bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Önce Pompeo sonra Pence geldi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve heyetini Ankara’ya getiren uçak da Pence'in uçağından yaklaşık 45 dakika önce Ankara'ya indi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, dün Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşmeler yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere ilişkin başkanlığını Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yürüttüğü aralarında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da yer aldığı bir heyetin Türkiye’ye gideceğini açıklamıştı.