Donald Trump: Yüzde 99'u tamamen zararsız

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de 40 milyon insana test yapıldığını belirterek vakaların yüzde 99'unun 'tamamen zararsız' olduğunu iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Bağımsızlık Günü için Beyaz Saray'da gerçekleşen törende yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını hakkında açıklamalarda bulundu. "Çin'den gelen virüsle sarsıldık" diyen Trump ABD'de 40 milyon insana test yapıldığını söyledi ve vakaların yüzde 99'unun 'tamamen zararsız' olduğunu söyledi.

"Kimse bizim gibi test yapamıyor"

Beyaz Saray'da cumartesi yapılan etkinlikte konuşan Trump, Korona virüs salgınıyla ilgili "Çin'den gelen bir virüsle sarsıldık. Ama çok gelişme kaydettik. Stratejimiz doğru ilerliyor. Çok şey öğrendik. Şu ana kadar yaklaşık 40 milyon kişiye test yaptık. Bunu yaparak vakaların yüzde 99'unun tamamen zararsız olduğunu gösterdik. Başka hiçbir ülkenin gösteremediği sonuçlar çünkü bizimki gibi test yapmıyorlar, sayı olarak değil kalite olarak" dedi. 

Trump, ABD'deki Korona virüs salgınıyla mücadele eden bilim insanlarının aksine "Tedavi ya da aşıya yıl bitmeden çok önce sahip olacağız" dedi. 

Ölü sayısı 130 bine yaklaştı

ABD'de yeni tip Korona virüs vaka sayısı 2 milyon 800 bini geçerken hayatını kaybedenlerin sayısı ise 130 bine yaklaştı. ABD'de toplam test sayısı John Hopkins Üniversitesi verilerine göre 34 milyonu geçti.