ABD, Çin'den korona virüsü salgını nedeniyle tazminat isteyecek!

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgını nedeniyle Çin'den tazminat istemeye hazırlandıklarının sinyalini verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsü salgını nedeniyle Çin’den büyük bir tazminat talep edeceklerinin sinyalini verdi. Virüs konusunda ciddi soruşturmalar yaptıklarını söyleyen Trump, “Nihai miktara henüz karar vermedik. Yüklü bir miktar” dedi.

Geçtiğimiz hafta hastalara dezenfektan enjekte edilmesini önerdikten sonra tepki çekmesi üzerine korona virüsüyle ilgili günlük basın toplantılarına çıkmayacağını açıklayan ancak kendini tutamayarak dün yine basının karşısına geçen Trump, “Çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz. Çin’den memnun değiliz” ifadelerini kullandı. Trump, “Virüsün kaynağında durdurulmuş olabileceğine inanıyoruz. Hızla durdurulabilirdi ve dünyanın her tarafına yayılmazdı” dedi.

"Almanya’dan daha fazla paradan söz ediyoruz"

ABD Başkanı, bir Alman gazetesinin Çin’in Almanya’ya 165 milyar dolar tazminat ödemesi yönündeki çağrısına ilişkin soruya yanıtında ise kendilerinin de benzer bir adım atacaklarının sinyalini verdi. “Almanya bazı şeylere bakıyor, biz de bazı şeylere bakıyoruz” diyen Trump, “Biz, Almanya’nın sözünü ettiğinden çok daha fazla bir paradan söz ediyoruz. Nihai miktara henüz karar vermedik. Yüklü bir miktar” ifadelerini kullandı.

Pekin’e salgından ‘kâr elde etme’ suçlaması

ABD’yle Çin arasındaki gerilim gün içinde, Beyaz Saray’ın Ticaret Danışmanı Peter Navarro’nın Pekin’e yönelik suçlamalarıyla tırmandı. Navarro, Çin’i, ABD’ye ‘düşük kalite, hatta sahte antikor testleri göndermekle’, ‘salgından kâr elde etmekle’ ve ‘sahte testler satmakla’ suçladı.