Trump göçmenleri sınır dışı edecek

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'dan yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan milyonlarca insanı sınır dışı edecek. Konuyla ilgili olarak bir tweet atan Trump, "Geldikleri gibi gönderilecekler" dedi.

Trump göçmenleri sınır dışı edecek

Meksika'da yaşanan insani dram nedeniyle evlerini terk eden insanlar hayatta kalabilmek adına Amerika sınırına geliyor. Burada devriyeleri aşmaya çalışan insanlar hayata tutunabilmeye çalışıyor.

Daha önce Meksika sınırına duvar örme fikrini ortaya atan Trump, bu isteği senatoda karşılık bulmayınca hükümetin çalışmalarını durdurmuştu. Daha önce de yurt dışından gelen milyonlarca insani ülkesine geri göndereceğini söyleyen Trump, bu sözleri nedeniyle tüm dünyanın tepkisini çekmişti. Trump, bu sözlerine Amerika'da yaşayan Müslümanları da eklemişti.

Konuyu bir kez daha gündeme getiren ABD Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi gelecek hafta, ABD'ye giren milyonlarca 'yasa dışı göçmeni' ortadan kaldırma (Burada kastı deport etme) sürecine başlayacak. Geldikleri gibi hızlıca gidecekler. Meksika, güçlü göçmenlik yasalarıyla insanları Güney Sınırı'ndan çıkmadan durdurmayı başarıyor. Guatemala da Güvenli-Üçüncü Anlaşması'nı imzalamaya hazırlanıyor. Tek bir şey yapmayanlar, Kongre'deki Demokratlar. Yasadaki boşluklardan kurtulmak için oy vermeleri gerekiyor. Oy verirlerse sınır krizi hızlıca çözülür.