Biden'dan flaş teklif: Vergi yüzde 15 uygulansın

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilere asgari kurumlar vergisi oranını yüzde 15 uygulama teklifi yaptı.

Biden'dan flaş teklif: Vergi yüzde 15 uygulansın

ABD Başkanı Joe Biden altyapı paketine destek bulabilmek için önemli bir tavizde bulunarak Cumhuriyetçilere asgari kurumlar vergisi oranını yüzde 15 uygulama teklifi yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden’ın yüzde 28 kurumlar vergisi çabalarından “kesinlikle” vazgeçmeyeceğini söyledi.

Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray’ın daha önce Biden’ın 1,7 trilyon dolarlık altyapı planını fonlamak için sunduğu, kurumlar vergisi oranını yüzde 21’den yüzde 28’e çıkarma teklifine sıcak bakmamışlardı.

Dikkatler G-7 maliye bakanları zirvesinde

ABD Başkanı Biden'ın yeni vergi teklifinden sonra dikkatler 4-5 Haziran'da Londra’da yapılacak olan G-7 maliye bakanları zirvesine çevrildi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, küresel kurumlar vergisi ve dijital vergi konusunda cuma günü bir anlaşma sağlama çağrısında bulundu.

Toplantıya katılacak olan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın ekibi ise anlaşma için temmuz ayına işaret ediyor.

Öte yandan ABD Başkanı, Amerikan şirketlerinin, aralarında Huawei’nin de olduğu 59 Çinli firmaya yatırım yapmasını yasakladı.

Çin ordusu ile ilişkili, savunma ve gözetleme teknolojileri sektöründeki şirketlere yönelik bu yasaklar 2 Ağustos itibarıyla geçerli olacak, şirketlerin yatırımlarını sonlandırması için 1 yıl süreleri olacak.

Kaynak: www.bloomberght.com