Biden: Bedel ödeyecekler!

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının 21. gününde önemli açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in çok ağır bir bedel ödeyeceğini söyledi. Biden ayrıca bir gazetecinin sorusuna üzerine Putin'e yönelik, "O bir savaş suçlusu" sözlerini sarf etti.

Biden: Bedel ödeyecekler!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken; ABD Başkanı Joe Biden kritik açıklamalarda bulunuyor.

Rusya'nın ağır bedel ödeyeceğini söyleyen Biden, ''Kararlıyız, Putin çok ağır bir bedel ödeyecek'' ifadelerini kullandı.

Biden'ın açıklamaları şöyle:

''Kendisini dinledim. Çok ikna edici konuştu. Kendisi hatırı sayılır güç gösteren bir halk adına konuşuyor. Putin doğum hastanelerini, merkezleri, okulları vuruyor.

"Çok ağır bedel ödeyecek"

Dün Rus güçlerinin yüzlerce doktor ve hastaları rehin aldığını duydum. Mariupol'deki hastanede. Bunların hepsi suçtur. Kararlıyız, Putin çok ağır bir bedel ödeyecek. Putin'in ekonomisinin belini kırıyoruz. Tüm NATO ve AB arkamızda. Ukrayna'nın Putin için bir zafer olmamasını sağlamak.

Desteğimize bu savaş başlamadan başladık. Tatbikatlar yaptık Ukrayna sınırında. Putin'in işgal tehdidini çok ciddiye aldık. Ukrayna'ya 650 milyon dolarlık askeri destek verdik. Böylece işgal başladığında ellerinde ihtiyaçları olan her türlü silah vardı. Savaş başladığında 350 milyon dolarlık ek destek sağladık. Yüzlerce tanksavar gönderildi. Radar sistemlerini gönderdik. Taktiksel teçhizat verdik. Analiz kapasitelerini sağladık. Bunların hepsi Rus güçlerine büyük bir hasar vermesini sağladık.''

800 milyon dolarlık yeni paket

ABD Başkanı Biden, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik 800 milyon dolarlık yeni yardım paketini duyurdu: "Yeni pakette 9 bin tanksavar olacak. 7 bin tüfek göndereceğiz. 20 milyon mühimmat sağlayacağız. 800 uçaksavar da olacak. Bu gereksiz savaşı bitireceğiz."

"O bir savaş suçlusu"

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "O bir savaş suçlusu." ifadesini kullandı.

Biden, Beyaz Saray'da kadına şiddet konusunda imzaladığı kararnameye ilişkin yaptığı konuşma sonrası bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

Gazetecinin "Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin'i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?" sorusu üzerine önce "Hayır." yanıtını vererek salondan ayrıldı.

Ancak daha sonra salona geri dönen Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." dedi.