ABD Başkanı Trump'tan korona selamı

Dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği açıklama sonrası Donald Trump ABD'de acil durum ilan etti. Basın toplantısında ise dikkat çeken anlardan biri Trump'ın selamlaşması oldu.

ABD Başkanı Trump'tan korona selamı

Dünyada dört binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın ilan edilen virüsle ilgili Donald Trump açıklama yaptı. Trump yaptığı açıklamada, ABD'de acil durum ilan etti. 'Bir ay içinde 5 milyon test kiti hazır hale geleceğini' söyleyen Trump, "50 milyar dolarlık yeni bir bütçeyi devreye sokuyoruz." dedi.

Trump'ın açıklamaların yanı sıra dikkat çeken bir diğer detay da selamlaşması oldu. Trump'ın o anları uluslararası ajanslar tarafından kaydedildi.

ABD'de 41 kişi öldü

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından derlenen son verilere göre, ülkede teyit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası 1700'e yaklaştı ve ölü sayısı 41'e yükseldi.

Ayrıca, ABD genelinde 50 eyaletin 46'sında salgın vakalarına rastlanırken, 33 vakanın teyid edildiği Louisiana eyaletinde 4 Nisan'da yapılması planlanan ön seçimlerin, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2 ay ertelendiği bildirildi.