"ABD, beni tecavüzcülerle aynı siteye koydu"

Beykoz'da mahalle muhtarlarıyla bit araya gelen Bakan Soylu, ABD'nin kendisinin ülkeye girmesini yasakladığını belirterek “Beni tecavüzcülerle aynı siteye koydu. Ülkemizin milletimizin savunurken, Amerika falan dinlemediğimiz için böyle oldu" dedi.

"ABD, beni tecavüzcülerle aynı siteye koydu"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beykoz'da mahalle muhtarlarıyla iftar programında bir araya geldi. Burada 31 Mart seçimlerinin neden tekrarlandığını açıklayan Soylu; Türkiye de bu seçim yenileme ilk defa olmuyor. Biz seçimi kaybettik. Ankara'yı kaybettik. İstanbul'un 3 katı kadar çalıştım Ankara'da. Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki, 'İlk 20 gün Ankara'da çalışacaksın' Sabah 9'da başladım gecenin saat 12'sine 1'ine kadar çalıştım. Kaybettik ama başımızın üzerine dedik. Mersin'de, Adana'da, Antalya'da kaybettik. Seçimde kaybetmek de var kazanmak da. Ama bir şey yok o da şu, 250 oyun 0 olarak yazılırsa kıyameti koparmaz mısınız? Koparırsınız. Seçimde oylar kaydırılır. Ama bu 1 olur iki olur" ifadelerini kullandı.

"Biz Amerika'ya kafa tutuyoruz"

ABD'nin kendisini Amerika'ya girişinin yasaklandığını belirten Soylu, “Beni tecavüzcülerle aynı siteye koydu. Ülkemizin menfaatini savunurken, milletimizin menfaatini savunurken Amerika falan dinlemediğimiz için böyle oldu. Biz Amerika'ya kafa tutuyoruz." dedi. 

"Siyasal ve ideolojik kavganın başlamasından endişe ediyorum"

Süleyman Soylu, “Ben önümüzdeki yapılacak olan 23 Haziran seçimlerinin de İstanbul halkı tarafından çok iyi değerlendirileceğine olan inancım tamdır. Çünkü önümüzde bir tercih var. Endişeleniyorum. Endişelendiğim nokta da şudur, Türkiye'de İstanbul seçimleri üzerinden bir siyasal kavganın, bir ideolojik kavganın başlamasından endişe ediyorum" dedi.