ABD saldırganı da manifesto yayımladı

ABD'nin Teksas Eyaleti'ndeki El Paso kentindeki saldırganın da Yeni Zelanda Christchurch saldırganı gibi manifesto yayımladığı iddia edildi. Saldırıdan dakikalar önce yayımlanan manifestonun saldırgana ait olup olmadığı araştırılıyor.

ABD saldırganı da manifesto yayımladı

ABD'nin Texas eyaletinin El Paso şehrinde bir AVM'ye silahlı saldırı düzenleyen saldırgan Patrick Crusius'un olay öncesinde bir manifesto yayımladığı iddia edildi. 20 kişiyi öldürüp 40 kişiyi yaralayan saldırgan, manifestoya göre Yeni Zelanda'da camiye saldırı düzenleyen Christchurch saldırganından ilhâm aldı.

New York Times'da yer alan habere göre, El Paso'da yaşanan olayda 112 aranmadan 19 dakika önce saldırgana ait olduğu iddia edilen bir manifesto yayımlandı. Yetkililer tarafından saldırgana ait olup olmadığı hâlâ araştırılan manifestoda, ABD'de beyazlarla yabancıların yer değiştirmeye başladığı 'endişesini' taşıyan ırkçı ifadeler yer alıyor. Manifestoya göre, Christchurch saldırganına hak veren saldırgan, ABD'yi 'Hispanik istilasından kurtaracağını' söylüyor.

Saldırının hemen ardından saldırgan Crusius'un Facebook ve Linkedn hesapları kapatılmıştı.

Manifestonun Crusius ile bağlantısı kesinleşirse, federal yetkililer saldırıyı terör ve nefret suçu kapsamında inceleyecek.

Federal Soruşturma Bürosu (F.B.I) daha önce 11 Eylül'den beri ülke içi terör saldırılarında ölen vatandaşların sayısının dışarından gelen saldırılardan daha çok olduğunu açıklamıştı ve ülke içi terör olaylarının çoğunlukla 'beyaz üstünlüğü ideolojisi' motivasyonuyla gerçekleştiğini belirtmişti.