ABD seçimlerinde son durum: Biden bir eyalette daha öne geçti!

Nevada, Arizona, Pensilvanya, Kuzey Caroline ve Georgia eyaletleri arasında sıkışan başkanlık seçim yarışında Joe Biden, Georgia'dan sonra Pensilvanya'da da Trump'ı geçti!

ABD seçimlerinde son durum: Biden bir eyalette daha öne geçti!

ABD'yi dört yıl yönetecek başkanı seçmek için 150 milyondan fazla insan  sandığa gitti. Ancak ülkede halen başkanın kim olduğu kesinleşmedi. Joe Biden'ın ABD'nin 46'ncı başkanı olma ihtimali yüksek. Şu anda seçim Nevada, Arizona, Pensilvanya, Kuzey Caroline ve Georgia eyaletleri arasında sıkışmış durumda. 5 milyondan fazla oyun kullanıldığı Georgia'da Biden, geriden gelerek çok az bir farkla öne geçti. Biden, Georgia'dan sonra Pensilvanya'da da Trump'ı geçti!

50 milyon insan oyunu kullandı

Milyonlarca Amerikalı 3 Kasım'da ülkenin yeni liderini belirlemek için sandık başına gitti. Seçim gününden önce kullanılan oy sayısı 100 milyonun üzerindeydi. Seçim günü 50 milyon civarında insan oyunu kullandı.

Seçim sonuçları 5 eyalete bağlı

Toplamda 50 eyalette düzenlenen seçimin sonucu halen netleşmedi. ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat rakibi Joe Biden halen 270 delegeye ulaşmak için bekliyor. Seçim Nevada, Arizona, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletleri arasındaki sonuca bağlı.

Georgia'da sandıkların yüzde 99'u açılmış

Arizona ve Nevada'da önde olan Biden, geriden geldiği Georgia eyaletinde 917 oy farkla öne geçti. Arizona ve Nevada'yla 270 delegeyi tuttumuş gibi görünen biden Georgia'yı da alırsa delege sayısını 286'ya çıkartacak.Associated Press'in aktardığı verilere göre Georgia'da sandıkların yüzde 99'u açılmış durumda. 

Öte yandan Biden, 500 bin oy geriden geldiği Pensilvanya'da da eşitliği yakalamak üzere. ABD Başkanı Trump, 20 delegenin bulunduğu Pensilvanya'da sadece 17 bin oy farkla önde. Sandıkların yüzde 97'si açılmış durumda. 

 Trump geriye düştüğü Michigan ve Wisconsin'de oy sayımını durdurun demişti

ABD Başkanı Trump öndeyken oy sayımlarının durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Trump'ın geriye düştüğü Michigan ve Wisconsin'de oy sayımının durdurulması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Trump gerekirse Yüksek Mahkemeye kadar gideceklerini duyurdu.