Google'a dava şoku! İşte suçlamalar...

Google'ın başı dertten kurtulmuyor. Bu kez de ABD'de 10 eyaletin başsavcıları, Google'ın internet reklamlarındaki "rekabete aykırı pratikleri" nedeniyle dava açtı.

Google'a dava şoku! İşte suçlamalar...

ABD'de 10 eyaletin başsavcıları "tekelcilik" suçlamasıyla Google'a dava açtı. Davacı başsavcılar, Google'ın internet reklamlarındaki fiyatları kontrol ettiğini ve rekabeti engellediğini iddia etti.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton öncülüğünde Arkansas, Idaho, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri, Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Utah başsavcılarının imzasıyla açıklan kamu davasında davacılar, Google'ın internet reklamlarındaki "tekelci gücünü" kullanarak fiyatları kontrol ettiğini ve rekabeti engellediğini iddia etti. Başsavcı Paxton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir deve dönüşen bu şirket gücünü piyasayı manipüle etmek, rekabeti yok etmek ve siz tüketicilere zarar vermek için kullanmaktadır" dedi.

Google'dan açıklama geldi

Açılan dava sonrası Google'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Paxton'ın iddiaları "temelsiz" olarak nitelenirken, internet reklam fiyatlarının son 10 yılda düştüğünü, bunun rekabetçi bir piyasanın işareti olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bu temelsiz iddialar karşısında mahkemede kendimizi güçlü bir şekilde savunacağız" denildi.

Başsavcı Paxton, ABD'deki 50 eyalet ve bölge yönetiminin, Eylül 2019'da Google'ın iş pratiklerindeki tekelci yönelim olup olmadığını soruşturmak üzere kurduğu partiler üstü koalisyona öncülük etmişti.