Hamile kadını öldürüp karnındaki bebeğini çaldı! Trump idamını onayladı!

ABD'de, 17 yıl önce hamile kadını öldürüp bebeğini çalan Lisa Montgomery'nin idam kararını Donald Trump, onadı. Yıllar sonra ABD'de idam edilecek ilk kadın olarak hatırlanacak Montgomery'nin 3 yaşında başlayan 'travma' dolu hikayesi ise ürpertti.

Hamile kadını öldürüp karnındaki bebeğini çaldı! Trump idamını onayladı!

ABD'de Lisa Montgomery, 2004 yılında bir anneyi katledip karnındaki çocuğunu çaldı. 12 Ocak’ta idam edilmesi beklenen Montgomery hakkındaki bu kararı ise Donald Trump, onadı.

Yıllar sonra ABD'de idam edilecek ilk kadın olarak hatırlanacak Montgomery'nin 3 yaşında başlayan 'travma' dolu hikayesi ise ürpertti.

Başkanlık koltuğunu teslim etmek için gün sayan Donald Trump’ın ABD başkanı olarak geçirdiği son günlerde, federal mahkemelerce idam kararı verilmiş sanıkların infazlarına onay verme başladı. İdam kararı çıkan isimlerden ilki Brandon Bernard oldu.

Sırasını bekleyen isimlerden Alfred Bourgeois da Bernard’dan iki gün sonra infaz edilmişti.

12 Ocak’ta idam edilmesi beklenen 52 yaşındaki Lisa Montgomery, 1953’ten bu yana federal mahkemelerce idam edilen ilk kadın olacak.

17 yıl önce hamile kadını öldürüp bebeği çaldı

2004'te hamile bir kadını boğarak öldürüp, karnını keserek bebeğini çalan Montgomery'nin avukatları, müvekkillerinin çocukken şiddet gördüğü için ciddi beyin travması geçirdiğini ve akli dengesinin bozuk olduğunu öne sürmüştü ancak idam kararının çıkması engellenemedi.

 

Hikayesi de işlediği suç kadar ürpertici

Bu kan donduran suçu 36 yaşındayken işleyen Montgomery idam sırasını beklerken 52 yaşına geldi. ABD tarihinde idama mahkum edilen 4. federal kadın suçlu olan Montgomery, ABD’de idam cezasına çarptırılan 55 kadından biri. Suçun kan dondurucu olmasının yanı sıra Montgomery’nin de hikayesi mahkum edildiği suç kadar tüyler ürpertici…

3 yaşında cinsel tacize maruz kaldı   

Tam anlamıyla dünya üzerinde cehennemi yaşayan ve ömrünü mahkumiyetler altında geçiren Lisa Montgomery’nin cinsel tacize dair ilk hatırası 3 yaşına dayanıyor. Yanında yattığı 8 yaşındaki üvey kız kardeşi Diane, erkek bakıcıları tarafından tecavüze uğrarken aynı acı deneyimi 11 yaşında kendisi de yaşamaya başlayacak ve kendisi ile annesine şiddet uygulayan alkolik üvey babası Jack ona tecavüz edecekti. Tecavüze direndiğinde şiddet gördü, aldığı darbeler sonucu beyninde travmaya dayalı hasar oluştu.

Arkadaşlarını çağırıp tecavüz ettirdi 

Zaman geçtikçe Jack artık bu iğrenç rutinine arkadaşlarını da davet etmeye başladı. Saatler süren tecavüz ve işkencenin ardından Lisa’nın üzerine idrarlarını yapan bu canavar ruhlu insanlara annesi de katılacaktı. 14 yaşında istismarı fark eden ve Lisa’yı susması yönünde tehdit etmeyi tercih eden anne, onun küçük bedenini pazarlamaya başladı.

Lisa Montgomery bu kan donduran çocukluğunun hemen ardından 18 yaşında evlenerek bu cehennemden kurtulmak istedi ancak hem ilk evliliğinde hem de ikinci evliliğinde istismardan kurtulamadı. 1990’da tüp ligasyonu (kadınlarda gebeliği önlemek için yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanması) yaptırana kadar 4 çocuk sahibi olan Lisa Montgomery, bu operasyondan sonra bile hamilelik yaşamaya devam ediyordu.

 

Yaşadıkları kararı değiştirmedi idam edilecek

Savunma makamı Lisa Montgomery’nin yıllar süren cinsel saldırılar, istismarlar ve şiddetten ötürü travmalar yaşadığını ve akli dengesinin bozulduğunu öne sürmüştü. Ancak bu talep ve tüm anlatılanlar sonucu değiştirmedi. İdam kararı çıktı.