'Frankenstein' tesisine baskın!

Bir bilim laboratuvarına yapılan baskında Frankenstein gibi birbirine dikilmiş cesetlerin yanı sıra erkek ve kadın cinsel organları bulundu. Bulunanlar arasında en dehşet vereni ise bir erkeğin vücuduna dikilen kadın başı oldu.

'Frankenstein' tesisine baskın!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) FBI gizli ajanlarının sır gibi sakladıkları operasyonda insanlığı dehşete düşüren bulgular elde edildi. Bilim laboratuvarı görünümündeki tesiste, birbirine dikilmiş erkek ve kadın cesetlerinin yanı sıra çok sayıda da erkek cinsel organı bulundu. İşte dünyayı dehşete düşüren olayın ayrıntıları.

ABD'nin Arizona eyaletinde Phoenix'te bulunan Biyolojik Araştırma Merkezi'ne (BAM) baskın düzenleyen FBI ajanları bilim laboratuvarı adı altında yapılan araştırmaların dehşet sonuçları olduğunu ortaya çıkardı. İngiliz yazar Mary Shelley'in ünlü eseri Frankenstein'da olduğu gibi farklı insan vücutlarının birleştirilmesi ile oluşturulmuş cansız bedenlerin bulunduğu mekanda ayrı ayrı istiflenmiş kol, bacak ve cinsel organ bölümleri açığa çıkarıldı.

21 farklı insandan parçalar bulundu

Vücut bağış kliniğine akrabalarının vücutlarının kanser araştırmalarında kullanılacağını düşünerek bağışladıklarını ifade eden yakınları, yaşadıkları olayın korkunç olduğunu belirtti. FBI'ın gizli ajanları da yerel basına konuşarak, gördükleri manzaranın ardından uyuyamadıklarını söyledi. Bir FBI ajanı olan Matthew Parker, "Bir şeyleri parçaladıkları bir hurdalık doğrama dükkanı gibi görünüyordu" dedi.

İnsan parçaları ceset torbalarıyla taşındı.
İnsan parçaları ceset torbalarıyla taşındı.

Parça başı satıyorlardı

FBI'dan alınan bilgiye göre, laboratuvarda bulunan ceset parçaları üçünkü kişilere parça başı olarak satılıyordu. Şirket, 2014 yılında açılan soruşturmanın ardından kapatılmış ancak çalışmalar gizli olarak devam etmiş. BRC'nin sahibi Stephen Gore, araştırma sonucunda tutuklanmış ve 2015 yılında yasa dışı organ satışından dolayı hüküm giymişti. Gore, ailelerin izin vermediği şekilde organları kullanıyordu. Gore bir yıl ertelenen hapis cezasına çarptırıldı, dört yıl denetimli serbest bırakıldı ve tazminat olarak 121.000 dolar ödemek zorunda kaldı.

Aileler, yakınlarının cesetlerinin ne amaçla kullanıldığını öğrenince büyük şok yaşadı.
Aileler, yakınlarının cesetlerinin ne amaçla kullanıldığını öğrenince büyük şok yaşadı.

Toplamda bin 755 parça

FBI, tüm tesisi karantiya almasının ardından temizliğe başladı. 142 ceset torbasının kullanıldığı temizlikte toplam bin 755 insan parçası bulundu. FBI özel ajanı Mark Cwynar, küçük bir kadının kafasının iri bir erkeğin gövdesine dikildiğini söyledi. Organ kovaları ve tamamen kirli bir ortama sahip olan tesis, bir daha açılmamak üzere kilitlendi.

Aileler bir daha büyük acı yaşadı

Bağışçılar arasında bulunan ve Fox10Phoenix'e konuşan Gwen Aloia, "Bu hayvanın nasıl olduğunu görmek için gelmek zorundaydım" derken, annesini kanserden kaybeden Michelle Leader isimli kadın, sevdiklerini bu araştırmaya verdikleri için çok pişman olduklarını söyledi.

FBI ajanlarının psikolojisi bozuldu

Dava üzerinde çalışan FBI ajanı Matthew Parker Reuters'e psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek kendisine Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) konulduğunu açıkladı. Parker, "Bunu gördükten sonra gece uyuyamadım. Bir şeyleri parçalara ayıran bir hurdalık dükkanına benziyordu" diye konuştu.

FBI ajanları davanın ardından tedavi görmeye başladı.
FBI ajanları davanın ardından tedavi görmeye başladı.

Dava 21 Ekim'de görülecek

Hem anne hem de büyükannesinin cesetlerini BRC'ye bağışlayan davacılardan biri Troy Harp, gerçeği öğrendikten sonra hemen harekete geçtiklerini ifade etti. Yaşadıklarının büyük bir şok olduğunun altını çizen Harp, sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

BRC'nin sahibi Stephen Gore (Solda)
BRC'nin sahibi Stephen Gore (Solda)

BRC'nin sahibi Stephen Gore'un yargılanacağı dava 21 Ekim'de Maricopa İlçesi Yüksek Mahkemesinde görülecek.