Yerli oyun şirketine büyük yatırım

ABD'de uygulama marketlerinde ilk 5’e giren yerli oyun şirketi 7,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.

Yerli oyun şirketine büyük yatırım

Yalın oyun dinamikleriyle çalışan hypercasual oyunlar, The State of Mobile Gaming raporuna göre 2021'de 13 milyar indirildi. Bu oyun türüne odaklanan ve ABD'de uygulama marketlerinde ilk 5’e giren yerli oyun şirketi, dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri arasında gösterilen Crytek’in kurucusu Avni Yerli ve ACT Capital’ın kurucusu Ali Can Temel’den 7,5 milyon dolar değerlemeyle  yatırım aldı.  

Yatırımla ilgili görüşlerini paylaşan Hyperlab CEO’su Abdurrahman Kurt, “Tohum yatırım turu bizim için stratejik bir önem taşıyor. Crytek gibi bir sektör devinin arkasındaki isim olan Avni Yerli’nin deneyimlerinin Hyperlab’in gelecek yolculuğuna önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz” dedi.  

2019 yılında Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından kurulan Hyperlab, geliştirdiği bir oyunla geçtiğimiz aylarda ABD uygulama mağazalarında milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi başarmıştı.

Hyperlab’e dair görüşlerini paylaşan Avni Yerli, “Hikayesine, amaçlarına ve potansiyeline inandığım bu ekiple yeni bir yola çıktığımız için mutluyum. Ekibin hypercasual ve hybridcasual türlerinde önemli başarılar elde edecek oyunlara imza atacağından ve mevcut başarılarını sürdürülebilir kılacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.