ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde Türkiye’ye seyahat edecek ABD vatandaşlarına Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan 14 il için seyahat uyarasında bulundu. Uyarıda Türkiye’de terörist saldırı ve keyfi tutuklanma riski olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde şaşırtıcı bir açıklama yer aldı. Bakanlık, ABD vatandaşlarını Türkiye'ye yapacakları seyahatler konusunda uyardı.

Uyarıda Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerine gidecek vatandaşlara "Bir daha düşünün" tavsiyesinde bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın uyarı notunda “Türkiye’de terörist grupların olası saldırılar planlamayı sürdürdüğü” ifade edildi.

Açıklamada risk unsuru taşıyan 14 il arasında, "Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van yer aldı.

Açıklamada ayrıca saldırıların hedefinin turistik bölgeler, ulaşım ve alışveriş merkezleri, yerel kamu binaları, otel ve restoranlar, ibadet yerleri, parklar, sportif ve kültürel etkinlikleri ile eğitim kuruluşları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerler olabileceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca bu illere gidecek kişilerin keyfi tutuklanma riski altında olduğu ifadeleri kullanıldı.