AB'den mülteci mutabakatı açıklaması: Türkiye'ye 6 milyar euro kaynak aktarıldı

AB Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre 2016'da Türkiye ile imzalanan mülteci mutabakatı kapsamında Türkiye'ye taahhüt edilen 6 milyar euro'luk mali desteğin tamamının bugün itibarıyla projelere aktarıldığı açıklandı.

AB'den mülteci mutabakatı açıklaması: Türkiye'ye 6 milyar euro kaynak aktarıldı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde taahhüt edilen 6 milyar Euro'luk mali kaynağın aktarımının tamamlandığını açıkladı. Kaynak doğrudan hükümete değil projelere aktarılıyor.

AB, 18 Mart 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı kapsamında Türkiye'ye taahhüt edilen 6 milyar Euro'luk mali desteğin tamamının bugün itibarıyla ilgili projelere aktarıldığını açıkladı.

Önemli bir dönemeç tamamlandı

T24'te yer alan habere göre AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, mülteciler ve ev sahibi toplumlara yönelik 6 milyar Euro'luk paketin sözleşmeye bağlanma sürecinin tamamlandığını bildirdi. Landrut, iki tarafın da önemli bir dönemeci geride bıraktığını belirterek artık sığınmacıların ve ev sahibi toplumun projelerden fayda sağlamasına odaklanılacağını kaydetti.

AB Türkiye Delegasyonu'ndan yapılan açıklamada mutabakat çerçevesindeki son sekiz sözleşmeye imza atıldığı belirtilerek sözleşmelerin mültecilere temel ihtiyaçlar, sağlık hizmetleri, koruma, belediye altyapısı, eğitim, istihdam ve sosyo-ekonomik kalkınma konularında 780 milyon Euro'luk destek içerdiğini kaydetti.