ABD’li akademisyen Kılıçdaroğlu'na 'kurtarın bizi' deyince İmamoğlu bakın ne dedi

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen olan ABD vatandaşı Ian Fitzmorris, Kemerburgaz Kent Ormanı'nda karşılaştığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kurtarın bizi lütfen' deyince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu espriyi patlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İstanbul'a Hizmette 3. Yıl Sunumu” etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun rehberliğinde İstanbul’un bazı ilçelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, İstanbul Eyüpsultan, Arnavutköy, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde yürütülen projelerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bürokratlardan bilgi aldı. 

ABD’li akademisyen Kılıçdaroğlu'na 'kurtarın bizi' deyince İmamoğlu bakın ne dedi - Resim : 1

Kemerburgaz Kent Ormanı'nı ziyaret etti
Kılıçdaroğlu’nun ilk adresi, Kanunî Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 1555-1562 yılları arasında yapılan ve Kemerburgaz Kent Ormanı içerisindeki Alibeyköy Barajı’nda bulunan Mağlova Su Kemeri oldu. Kılıçdaroğlu, burada, İmamoğlu ve İBB iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin tarafından bilgilendirildi.

ABD’li akademisyen Kılıçdaroğlu'na 'kurtarın bizi' deyince İmamoğlu bakın ne dedi - Resim : 2

"Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba"
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, kent ormanında karşılaştıkları Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Abdullah Demir ile ABD’li İngilizce öğretmeni Ian Fitzmorris’le renkli bir sohbet yaptı. Fitzmorris, İmamoğlu’nun, “Burada yaşıyorsunuz. Nerelisiniz” sorusuna, “Amerikalıyım. Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Kurtarın bizi, lütfen” yanıtını verdi. İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, “Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba” diyerek espri yaptı. Kemerburgaz’ın ardından Arnavutköy’e geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Boğazköy İstiklal Mahallesi’ndeki köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.