ABD'li askerler müşterek harekat merkezi için Şanlıurfa'da

ABD ile Türkiye arasında varılan 'güvenli bölge' mutabakatı sonrası kurulan 'Müşterek Harekat Merkezi'nde görevlendirilecek ilk ABD'li askerler Şanlıurfa'ya ulaştı.

ABD'li askerler müşterek harekat merkezi için Şanlıurfa'da

Milli Savunma Bakanlığı, Güvenli Bölge'ye yönelik Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için 6 kişilik ABD heyetinin Şanlıurfa'ya ulaştığını açıkladı.

Açıklamada "Müşterek Harekat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır." denildi.

ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Şanlıurfa'da Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varılmıştı.

Gün içinde gelen haberlerde 90 kişiden oluşan ABD ekibinin Şanlıurfa'ya geldiği yer almıştı ancak Bakanlık'tan yapılan açıklamada ön hazırlık için gelen ekibin 6 kişiden oluştuğu belirtildi. 

- Akar: Merkez yakında kurulacak

TRT'de bu sabah soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD ile müşterek harekat merkezi önümüzdeki günlerde kurulacak" açıklamasını yapmıştı.

'Güvenli Bölge' ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Akar, "Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adımın atılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İşte Bakan'ın açıklamaları...

 - Bahçeli ABD askerlerinin gelişini değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geleneksel hale gelen partililerle bayramlaşma programında Amerikan askerlerinin Türkiye'ye gelişini değerlendirerek, "Türkiye'de güvenlik koridorunun oluşması için her tarafı karıştıran Amerika'yı ikna ederek, biraz tehdit ve tehlikeleri hafifletmek yolu yadırganacak bir yol olarak düşünülmemelidir" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları...