ABD’li doktor paylaştı!.. Tablo korkunç!

5 bin kişinin can verdiği ABD'de korona virüs salgını çok kritik seviyelere ulaştı. Sağlık çalışanları ekipman yetersizliği nedeniyle zor günler geçiriyor.

ABD’li doktor paylaştı!.. Tablo korkunç!

Ülkede sağlık çalışanlarına verilmesi gereken N95 maske ve hastalar için solunum cihazı eksiklikleri ABD'de salgının daha tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu.

ABD'de salgının en yoğun olduğu New York'ta görev yapan doktor Calvin D. Sun, 'monsoondiaries' adlı Instagram hesabından kendisinin ve meslektaşlarının yaşadığı zorlu süreci anbean anlattı.

Dr. Sun, paylaşımlarında hastanesinin maske konusunda yaşadığı sıkıntılara değindi. Maskeleri temin eden bazı gönüllülerin kendilerine yolladığını belirterek teşekkür etti.

 Dr. Sun, maske konusunda sıkıntı yaşadıkları için kullandıkları ekipmanı çamaşır suyu ve alkol ile temizlediğini belirtti.

Yine maske konusunda yetersiz kaldıkları bazı zamanlar arkadaşlarının galoştan maske yaptıklarını paylaştı.

Başka hastanedeki arkadaşlarının önlük konusunda yetersiz kalınca çöp poşeti kullandıklarını belirtti.

Dr. Sun, Instagram hikayelerinde oldukça ilginç bir paylaşıma da yer verdi.

ABD’li doktor paylaştı!.. Tablo korkunç! - Resim : 2

Kırmızı işaretleri alanın son saatlerde koronavirüs testi pozitif çıkan hastaları, sayıların ise hastanın yatak için beklediği saati ifade ettiğini belirten Dr. Sun, bir hastanın 51 bir diğerinin ise 82 saat odaya alınmak için beklediğini ifade etti.

Dr. Sun sebepsiz olarak kimsenin acil servise gelmemesi gerektiğini, hastanesinin acil servisinde hiçbir şekilde yer kalmadığını da ifade etti.

CNN International ve MSNBC yayınlarına katılan Dr. Sun, "Kendi meslektaşlarımı, hemşireleri tedavi ettim, onları solunum makinelerine koydum, entübasyona tabi tuttum. İlk günden itibaren yeterince korunmuş olsaydık bunların hepsini önleyebilirdik, çok üzücü" dedi.

Bir şey değişmedikçe kentin sisteminin bir veya iki hafta içinde çökeceğine dair endişelerini dile getiren Dr. Sun, sadece triyaj için 5 saate kadar beklediğini belirtti.

Dr. Sun bölge sakinlerine, 911 çağrılarının New York'ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve sadece gerçek bir acil durum olduğunda yardım istemelerini istedi. Sun, "ancak ölecek veya uzuv kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, 911'i aramalısınız" dedi.