Selena Gomez’in böbrek nakli şakasına tepki yağdı

2017 yılında böbrek nakli ameliyatı geçiren Selena Gomez hakkında bir dizide yapılan şaka nedeniyle ABD'li şarkıcının hayranları, söz konusu yapımı sosyal medyada eleştiri yağmuruna tuttu.

Selena Gomez’in böbrek nakli şakasına tepki yağdı

ABD yapımı dizi, Selena Gomez’in 2017'de geçirdiği böbrek nakli ameliyatı hakkında yapılan espri nedeniyle gündemde... 29 yaşındaki şarkıcının hayranları, Gomez’in verdiği yaşam mücadelesine yapılan gönderme için sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

'The Good Fight' adlı dizinin beşinci sezonun dördüncü bölümünde; 'Marissa' (Sarah Steele), 'Jay' (Nyambi Nyambi) ve 'Jim' (Ifadansi Rashad) karakterleri arasında bir konuşma geçiyor.

Selena Gomez’in böbrek nakli şakasına tepki yağdı - Resim : 2

Jay, eleştiriler sebebiyle şaka yapabilmek için neredeyse izin alınması gerektiğini söylüyor. Şakalar yapmaya başlayan Jim, Jay'in anlaşmazlığa neden olabilecek konular olup olmadığını sorusuna, “Selena Gomez’in böbrek nakli" cevabını veriyor.

Hayranlarını harekete geçirdi

Şarkıcının böbrek naklinin ‘yasak konular’ arasında olduğu söylenerek tiye alınması, ilgili bölüm yayınlandıktan sonra Selena Gomez’in hayranlarını harekete geçirdi.

Sosyal medya üzerinden "Böbrek naklini bir trend olarak mı kullanıyoruz?" şeklinde yorumlar yapıldı. "Selena Gomez’e saygı" tweet’leri sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

Selena Gomez’in böbrek nakli şakasına tepki yağdı - Resim : 4

Arkadaşı böbreğini bağışladı 

Ünlü şarkıcı Eylül 2017’de lupus hastalığı (kelebek hastalığı) tedavisi kapsamında böbrek nakli ameliyatı geçirmişti. Yakın arkadaşı ve aynı zamanda oyuncu olan Francia Raisa, Gomez’e böbreğini bağışlamıştı.

Kasım 2020’de Peacock kanalında yayınlanan 'Saved By the Bell' adlı komedide, bir sahnede duvar yazısında “Selena Gomez’in böbreği var mı ki?” yazısı görülüyordu.

Selena Gomez’in böbrek nakli şakasına tepki yağdı - Resim : 5

Bölüme gelen olumsuz tepkiden sonra dizinin yapımcıları, Peacock kanalı ve NMCUniversal şirketi özür dilemişti. Ayrıca Selena Gomez’in kurduğu yardım kuruluşuna bağış yapmışlardı.