ABD'nin 5 bİn kişilik dev uçak gemisinde salgın!

Korona virüs vakalarının görülmesi sonrası beş bin kişilik mürettebatıyla Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda demirleyen ABD'nin dev uçak gemisi Theodore Roosevelt'in kaptanı, Pentagon'a mektup gönderdi, personel tahliye edilmezse çok sayıda kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin 5 bİn kişilik  dev uçak gemisinde salgın!

ABD'nin dev uçak gemisinde salgın: "Tahliye olmazsa askerlerimiz ölecek"Reuters, ABD'li yetkililere dayanarak gemide yaklaşık 80 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, tüm personele test yapılmasıyla bu sayının artabileceğini duyurdu.

 Bu haberlerin ardından uçak gemisi Theodore Roosevelt'in kaptanı Brett Crozier, 30 Mart'ta Pentagon'a bir mektup gönderdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre kaptan gönderdiği mektupta gemideki karantina koşullarının yetersiz olduğunu ve sosyal mesafe kurallarını uygulama imkanı olmadığını belirtti.

Kaptan Crozier, mektupta "Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor. Şimdi adım atmazsak en güvenilir varlıklarımız olan denizcilerimizi gerektiği şekilde korumamış oluruz" dedi.

 GUAM ADASI'NDA 58 KİŞİ KORONA VİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin dev uçak gemisinde salgın: "Tahliye olmazsa askerlerimiz ölecek"
Geminin demirlediği Guam adasında salgına şimdiye kadar 58 kişi hayatını kaybetti.

Adadaki yatak kapasitesinin ise tamamen dolmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu nedenle kaptanın çağrısı doğrultusunda askerlerin burada karantina alınmasının kolay olmadığı belirtiliyor.

 

ABD'nin dev uçak gemisinde salgın: "Tahliye olmazsa askerlerimiz ölecek"ABD Donanması Genel Sekreter Vekili Thomas Modly, son birkaç gündür askerleri Guam'dan tahliye etmenin yollarını aradıklarını belirterek "Guam'ın yatak kapasitesi yeterli değil. Donanma, turistik tesislerin kullanılması ve çadırlar kurulması için yerel hükümetle görüşmeler yapıyor" dedi. Modly, "Gemi komutanıyla farklı düşünüyor değiliz. Ama bunu sistemli bir şekilde yapıyoruz. Çünkü bu bir seyahat gemisi değil. Gemide silahlar var, uçaklar var" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise mektubu ayrıntılı olarak okumadığını belirterek "Şimdi tahliye zamanı değil" dedi.