Abdülkerim ve Zaniolo bilmecesi

Hafta sonu Ermenistan’a karşı Avrupa Şampiyonası yolunda ilk sınava çıktık. Kötü oyuna rağmen, güzelde bir galibiyet aldık. Milli takım kampından aldığımız haberler ise hiç iç açıcı değildi.

Yıllardan beridir milli takım kamplarında hep bir tuhaflıklar yaşadık. Prim kavgaları, silahla oda basmalar, uçakta gazeteciye saldıranlar... Kim bilir basına yansımayan neler var neler.

Bu sefer de sakatlık gerekçesiyle kadrodan çıkarılan Abdülkerim Bardakçı’nın sakat olmadığı ortaya çıktı. Pazar akşamı Karabağ’a karşı Galatasaray formasıyla sahaya çıktı.

Milli takım sağlık ekibi oynayamaz diye rapor verirken, Galatasaray doktorları bir günlük tedavi ile oynar diyor ve oyuncu da gerçekten maça çıkıyor. Ya bizim aklımızla dalga geçiyorlar ya da bilmediğimiz bir şeyler oluyor.

Bugün de çok kritik bir maça çıkıyoruz. Hırvatistan son iki dünya kupasında ikincilik ve üçüncülük aldı. Takım yaşlı görünüyor olabilir. Ancak savunma hattını gençleştirmeyi başardılar.

Yani milli takımlarda olan jenerasyon geçişlerindeki krizi yumuşak geçmeye çalışıyorlar ve bu geçişi yaparken de şu ana kadar başarılı bir görüntü çiziyorlar. Ön tarafta ise Mandzukic’ten sonra Kramaric’in aynı etkiyi yarattığını söyleyemeyiz. Bu da bizim için bir şans.

Zlatko Dalic ise maçtan önce yaptığı basın toplantısında ülkemiz için biraz acı konuştu. Konuşması acıydı ama içeriği doğruydu. Dalic, “Biz 3,5 milyonluk bir ülkeyiz ve son dünya kupasında üçüncü olduk. Oyuncu çıkarmak bizim için zor. Siz ise 80 milyonluk bir ülkesiniz. Sadece Bursa 3 milyon” dedi ve aslında önümüzdeki acınası tabloyu yüzümüze vurdu.

İlk maçta Galler’e karşı evinde son anda iki puan kaptıran Hırvatlar için bizim maçın önemi bir hayli arttı. Üç puan elbette önemli ancak lider başlayıp ikincilik hesapları yaptığımız bir ön eleme olmasın istiyorum. 

ZANİOLO

Galatasaray devre arasında tam bir dünya yıldızı transfer etti. Yaşanan acı felaket sebebiyle bizler pek konuşamasak da dünya basını ayağa kalktı Zaniolo transferiyle.

Geçen hafta önce Fenerbahçe’nin de Zaniolo’yu istediği iddia edildi. Zaniolo da bu iddiayı doğruladı.

Asıl çarpıcı iddia ise İtalya’dan geldi. Yaptığı transfer haberleriyle dünya gündemini belirleyen Fabrizio Romano’nun haberine göre, Zaniolo bonuslarla beraber neredeyse 28,5 milyon euroya transfer edildi. Galatasaray tarafından verilen bilgi ise 15 milyon euro olduğu yönündeydi.

Halka açık bir şirkette transfer ödemeleri ile ilgili yanlış bilgilendirme yapılacağını düşünmüyorum ve inanmıyorum. Ancak bu haberlerinde çıkmasının bir sebebi ve amacı olduğu aşikâr.