Abdullah Avcı'ya "atipik pnömoni" teşhisi konuldu

Beşiktaş kulübü Abdullah Avcı'ya "atipik pnömoni" (zatürre) teşhisi konulduğunu ve seyahat izni verilmediğini açıkladı.

Abdullah Avcı'ya  "atipik pnömoni" teşhisi konuldu

Beşiktaş kulübü Abdullah Avcı'nın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada Avcı'ya atipik pnömoni (zatürre) teşhisi konulduğu belirtildi.

Açıklama şöyle:

"4 Kasım Pazartesi günü yüksek ateş ve aşırı halsizlik sebebiyle Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde tetkikleri yapılan ve viral üst solunum yolları infeksiyonu tanısı ile tedaviye alınan Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, şikayetlerinde gerileme olmaması sebebiyle bu sabah aynı hastanede tekrar kontrolden geçirilmiştir.

Yenilenen tetkiklerin sonucuna göre Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı'nın "viral infeksiyon üzerinde gelişen süper infeksiyona bağlı atipik pnömoni" tanısı ile tedavisinin devam etmesi uygun görülmüş, tıbbi açıdan uzun uçak yolculuğunun doğurabileceği olumsuzluklar göz önünde bulundurularak kendisine doktorlar tarafından seyahat izni verilmemiştir.

Bu nedenle UEFA kuralları gereği Braga maçında takımımızın teknik sorumluluğunu Recep Uçar yapacaktır.

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’ya geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz."

Sezon başında Juventus teknik direktörü Sarri de zatürre olmuş ve yaklaşık 1 ay görev yapamamıştı.

Atipik pnömoni nedir?

Daha çok genç kişilerde ateş, halsizlik, baş ağrısı gibi prodromal belirtiler ile birlikte subakut bir başlangıç ve kuru ya da mukoid balgam, öksürük, hırıltılı solunum gibi yakınmalarla karakterize, radyolojik olarak genellikle nonlober tutulum gösteren, fizik muayene ve radyolojik bulguları arasında çoğu kez uyumsuzluk olan, akciğer dışı sistemik organ tutulumuna ilişkin belirti ve bulguların görülebildiği pnömonilerdir.  Başlıca atipik pnömoni etkenleri Mycoplasma ve Chlamydia pneumoniae, Legionella pneumophila ve virüslerdir.