ABD'yi sarsan taciz skandalı! Clinton’un eski danışmanı açıkladı

Eski ABD Başkanı adayı ve Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın uzun bir dönem danışmanlığını yapan Huma Abedin'dan ülkeyi sarsan bir itiraf geldi. Abedin, geçmişte bir ABDli senatör tarafından cinsel tacize uğradığını açıkladı.

ABD'yi sarsan taciz skandalı! Clinton’un eski danışmanı açıkladı

Hillary Clinton'ın eski danışmanı ve yardımcısı Huma Abedin, ABD'li bir senatörün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre Abedin, yaşadıklarını önümüzdeki hafta yayımlanacak olan "Both/And: A Life in Many Worlds" adlı yeni kitabında ayrıntılı şekilde yazdı.

Abedin, adını açıklamadığı politikacının, 2000'lerin ortalarında Washington'da bir akşam yemeğinden sonra kendisini kahve içmeye evine davet ettiğini, koltukta üzerine atladığını öne sürdü.

Abedin, kendisini öpmeye çalışan senatörü reddettiğini ve evden kaçtığını yazdı. Senatörün kim ya da hangi partiden olduğunu açıklamadı.

Huma Abedin kimdir?

45 yaşındaki Huma Abedin, ABD'de 2016'da yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan Hillary Clinton'ın en çok güvendiği isimlerdendi.