AB'nin çifte standardına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt: Söke söke alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tarafından İşletmeye Alınan Hidroelektrik Üretim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni’ninde açıklamalarda bulundu.

AB'nin çifte standardına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt: Söke söke alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

31 bin megavattan 91 bin megavata 18 yılda hamdolsun kurulu gücümüzü yükselttik.

Bu eserlerin ülkenize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımızı, mühendisimizden işçimize herkesi tebrik ediyorum. Ülkemizin enerjisine enerji katacağına inandığım bu santraller aynı zamanda büyümemizin de sembolleridir. Bunlar bizler için medeni olmanın adeta sıçrama tahtalarıdır.

Salgın döneminde sağlık hizmetleri yanında hemen her alanda yatırımlarına devam eden Türkiye böylece 2023 hedeflerine ulaşmanın kararlılığını ortaya koymuştur.

Dün İstanbul’da bir hastanemizin ve GİB’mızın hizmet binasını önceki gün Konya Ovası’nın sulama kanallarının açılışlarını yaptık. İstanbul Havalimanı’nın 3. Pistinin ve diğer hizmetlerin açılış törenlerine iştirak ettik.

Şu içinden geçtiğimiz kritik dönemde en büyük ihtiyacının işte bu hizmet siyaseti olduğuna inanıyoruz, bunun için tüm kurumlarımızdan tüm kuruluşlarımızdan gündemlerindeki yatırım ve üretim programlarını hızlandırmalarını istedik.

Son 6 ayda 10 milyar liralık yatırımla 583 yeni fabrikayı üretime geçirdik. Verilen yeni teşvik belgeleriyle 129 bin yeni istihdamın önü açıldı.

AB’NİN ÇİFTE STANDARTI

Türkiye olarak bugüne kadar mücadelesiz hiçbir kazanım elde etmedik, anlaşılan o ki bu süreçte de zaten hakkımız olan hususları mücadele ederek adeta söke söke alacağız.

Biz sağlıktan ekonomiye diplomasiden güvenliğe kadar her konuda kendimize güveniyoruz, bu konuda kimlerin zaafiyeti olduğunu önce mülteci krizinde ardından salgın döneminde hep birlikte gördük. Gücümüzün haklılıktan geldiğine, ve sonunda mutlaka başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Bu yıl 120 bin TOKİ konutunu hızla hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Yoğun otomobil satışı var. 

Güven ortamı enerji yatırımlarımıza da olumlu anlamda yansımıştır. 

Ülkemize karşı Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan tuzakları yerle bir ettik.

AKKUYU MÜJDESİ

Akkuyu'nun ilk reaktörünü inşallah 2023 yılında devreye alıyoruz. 

Kömür üretiminde cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık.

Daha önce teknoloji yetersizliği nedeniyle yurtdışına hammadde olarak sattığımız madenleri artık burada işleyerek ihraç ediyoruz. 

Yenilenebilir enerjide dünyada 13. sıradayız.

Yerli güneş paneli üretecek fabrikamızın açılışını Ağustos ayında gerçekleştireceğiz.

Son 18 yılda devreye aldığımız 68 bin megavat kapasitenin %55,4’ünü yerli kaynaklar oluşturuyor, bu yatırımların karşılığını da 2019’da elektriğimizin %62’sini yerli kaynaklardan üreterek alıyoruz. Yerli elektrik üretimde Avrupa’da ikinci sıradayız.

Bu alandaki sağlam adımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz, bu temiz enerji ve bu temiz enerjiyle benim halkım rahatsız olmayacak yatırım tutarı 11,3 milyar lira olan bu tesislerle suyun gücünü enerjiye çeviriyoruz.

Milletimiz adına hayata geçirdiğimiz bu tür yatırımlar gel