Alman hükümetine ait jet acil iniş sırasında kanatlarını piste çarptı

Alman hükümetine ait bir jet, Berlin'de acil iniş yaptığı sırada kanatlarını piste çarptı. Korkunç olayda pilot uçağı parçalanmadan indirmeyi başardı.

Alman hükümetine ait jet acil iniş sırasında kanatlarını piste çarptı

TV100.COM - Alman hava kuvvetleri, hükümetine ait Bombardier Global 5000 jetin Shoenefeld'da acil iniş yaptığı sırada kanatlarını piste çarparak parçalanma tehlikesi yaşadığını doğruladı. Kaza yapan jet, bakıma alındı.

Angela Merkel'i taşıyan benzer bir jet Arjantin'deki G20 zirvesi için yola çıktıktan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kalmıştı. Listeye eklenen son olay ise Berlin'de meydana geldi. 2 saatten fazla havada kalan jet, acil iniş için izin istedi.

Alman hükümetine ait jet acil iniş sırasında kanatlarını piste çarptı - Resim : 1
Bombardier Global 5000 jetinin, acil iniş yaptığı sırada kanatlarını piste çarptığı anın fotoğrafı

Ardından alçalan jet, pistin boşalmasıyla birlikte inişe geçti ancak henüz açıklanmayan bir nedenle sorunla karşılaştı ve dengesi bozuldu. Bir kanadı piste çarpan jet parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Pilot son bir hamle ile uçağı düzelterek sorunsuz bir iniş yapmayı başardı.

Salı sabahı Berlin'deki Schoenefeld havaalanında yaşanan olay kameralar tarafından da kaydedildi. Uçağın çok büyük bir açıyla yan yattığı net olarak görülebiliyor. Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, pilotun büyük gayretle bir facianın önüne geçtiğini açıklarken, kaza yapan jetin Köln'deki askeri üsde inceleneceğini kaydetti.

Sabıkası kabarık

Schoenefeld havaalanı soğuk savaş dönemlerinde yapılan havaalanlarından birisi. Son dönemlerde özellikle Alman Hükümeti tarafından kullanılan havaalanında bir dizi yüksek tehlikeye sahip kaza yaşandı. Yetkililer daha önce olduğu gibi bu kez de olayın her yönüyle inceleneceğini kaydetti. Merkel, uçağının arızalanması nedeniyle aynı piste dönüş yapıp, ardından ticari bir uçakla G20 Zirvesi'ne gitmişti.