Acil olarak 265 milyon euro aranıyor

İspanya La Liga'da şampiyonluğunu ilan etse de Şampiyonlar Ligi'nde final şansını Liverpool'a kaptıran Barcelona önümüzdeki yıl için yapmayı düşündüğü 3 transfer için acil olarak 265 milyon euro arıyor.

Acil olarak 265 milyon euro aranıyor

Katalanların ilk transferi Ajax'tan De Jong olmuştu. Diğer hedefler ise bir başka Hollandalı De Ligt ve Atletico Madrid'e veda eden Fransız futbolcu Antoine Griezmann.

Ancak Barcelona'nın önünde önemli bir problem var. Katalan ekibinin bu transferler için acilen para bulması gerekiyor.

Finansal Fair Play, Barça'ya 150 milyon euro'ya kadar transfer yapma imkanı sunuyor. Ancak bu 3 oyuncu için bu limit yeterli değil.

Üç yıldız

Kulübün CEO'su Oscar Grau'nun önünde zor bir görev bulunuyor. De Jong 75 milyon euro'ya imza attı. De Ligt için ise 70 milyon euro'ya anlaşılması bekleniyor. Griezmann'ın ise serbest kalma ücreti 1 Haziran tarihi itibariyle 120 milyon euro olarak devreye girecek. Toplamda maliyet 265 milyon euro'yu bulacak.

150 milyon euro'luk kredi ancak De Jong için ödenen bonservis ve oyuncuya ödenecek maaşları karşılamaya yetiyor. Bu nedenle katalanların halen 190 milyon euro'luk bir kaynak yaratması gerekiyor.

İşte bu noktada Barça'nın yapabileceği tek şey bazı oyuncuları satmak.

Bu isimlerden birinin Messi olmayacağı kesin. Seyirciyle sorunları olan Philippe Coutinho satış için en büyük aday. Konuşulan rakam ise 100 milyon euro. Chelsea'nin gideceğini söyleyen Eden Hazard'ın yerine Coutinho'yu kadrosuna katabileceği konuşuluyor.

Diğer bir isim ise Samuel Umtiti. Sezonun büyük bölümünde sakatlığı nedeniyle oynayamayan Fransız oyuncunun 40 milyon euro'ya takımdan ayrılmasına sıcak bakılıyor.

Hırvat futbolcu Rakitic de gidebilir ancak Valverde bu oyuncunun kalmasını istiyor. Giderse 50 milyon euro'luk bir katkı sağlayabilir.

Hollandalı kaleci Cillessen de satış alternatifleri arasında. Malcom, Andre Gomes, Denis Suarez, Marc Cucurella, Nelson Semedo ve Rafinha da gözden çıkarılabilir isimler arasında yer alıyor.

Geçen yılın transferleri

Barcelona sezon başında Malcom, Lenglet, Arthur, Arturo Vidal, Jeison Murillo'yu devre arasında ise Todibo'yu kadrosuna kattı. Paulinho'yu Çin'e satan Katalanlar Yerry Mina, Lucas Digne, Gerard Deulofeu, Aleix Vidal, Munir ve Marlon'u ise sattı. Iniesta ve Samper ise takımdan ayrılarak Japonya'ya gitti.