Acun Ilıcalı'dan flaş Mesut Özil ve Fenerbahçe açıklaması

Acun Ilıcalı, tv100 ekranlarında yayınlanan Cengiz Semercioğlu ile Sabah Sohbeti'nin konuğu oldu. Ilıcalı Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Acun Ilıcalı'nın tv100 ekranlarından söylediği Fenerbahçe'yle ilgili sözleri:

Yönetimde yer almayı düşünmüyorum. Dışarıdan elinden geleni yapmaya çalışan bir Fenerbahçeliyim. Ben Ali Koç'un 10 yıl sonra Fenerbahçe'ye başarılar yaşatan bir başkan olarak devam etmesini isterim. Taraftarımızın da başkanımızın hevesini kaçırmaması lazım. Takım küme düşüyordu ama her maçta oradaydık, tribünler full'dü.

Geldiği günden beri, dünyada hiçbir derdi ve tasası olmayan bir adamın, bu kadar borçlu bir kulübe başkan olup, bu kadar sorumluluğa girdiğini gördüm. Her saniyesini Fenerbahçe için harcayan bir adam. Bunu görünce kayıtsız kalamazsın. Kendisini adamış bir başkan var, ben de koyu Fenerbahçeliyim.

Max Kruse alındı, çok önemli transfer. Hocamızın da takip ettiği bir futbolcu. Fenerbahçe'nin düşüşünün tepki olarak pozitife döneceğini düşünüyorum. Yıllarca bu yaşandı zaten.

Kötü dediğin Fenerbahçe 1 puanla UEFA'yı kaçırdı. En kötü sezon diyoruz, 1 puan alsak UEFA'daydık. Ali Koç Türk futbolu için bir kazanç.

Fenerbahçe futbolcular, 'Var mısın, Yok musun'da yarıştılar. O da telefon kampanyasıydı. Sayın başkan Aziz Yıldırım ile konuşmuştuk. Onunla da aram çok iyidir, her zaman görüşmüşümdür. Ali Koç ile birbirimize daha yakın olduğumuz için, jenerasyon da yakın, aynı dili konuşuyoruz. Bir yakınlaşma oldu, o da kulüp için oldu.

Ali Koç kalibresindeki adamlar, takıma kendilerini adamıyorlar. Fenerbahçeli olduğunu gizleyenler var, sonuçta ticari bir insan. Futboldaki o sevimsizliklerin içine giriyor. Burada konu şu, fedakarlık var. Ali Koç'un şu anda yaptığı fedekarlık, taraftarın gözünde kredi yaratmıştır. Ali Koç'a homurdanma bile olmaz.

Şu anda sözleşmesi var Mesut'un Arsenal ile. Arsenal'e gidip 50 milyon euro veremezsin. Fenerbahçe şu şartlarda Mesut Özil'i transfer edemez ama Mesut'un bir dönem Fenerbahçe'de oynayacağını düşünüyorum.

Çeşme'de beraberdik. Türkiye'de bir şey olduğu zaman bana sorar, kısa zamanını birlikte geçiriyoruz. Türk ve içinde kalmış. Gurbette yaşamış ve Türkiye onun içinde kalmış. Evde otursun Türkiye'de, yine mutlu olur. O yüzden geleceğini düşünüyorum.

Kredi bitebilir, o mu olur, bu mu olur. İyi niyet olduğu sürece kredi bitmez. Mühim olan çabadır. Fatih Terim'in kredisi biter mi? Fatih hocanın niye kredisi bitmez? Geçmişten dolayı. 20 maç yenilirse, kredisi bitebilir ama kredisi çok.

Ortada bir sebep var, başarısı, bu seneki şampiyonluğu falan, Fatih hoca başka bir boyut. Ali Koç da, başkansal ligde çok önemli bir isim.