Adalet Bakanı'ndan o çirkin saldırı hakkında açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Pendik'te içinde hamile kadının bulunduğu araca yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı'ndan o çirkin saldırı hakkında açıklama

Gül, "Bir hanımefendinin araç içerisinde yaşadığı bu vakayı hiçbir vicdan kabul edemez. Nitekim hakim, savcı, yargı makamları da gereğini yapmıştır. Türkiye hukuk devletidir. Kimse kendisini yetkili merciler yerine koymasın." diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Diyarbakır'da Bölge Adliye Mahkemesi'nin kurulmasına ilişkin, "Adli yılda Diyarbakır bir yargı merkezi, inşallah daha büyük bir cazibe merkezi haline gelecek." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Gül, tarihi İçkale'deki Valilik makamını ziyaret etti.

Burada Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşen Gül, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentin peygamberler, sahabeler şehri ve kadim medeniyetin önemli bir merkezi olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Gül Türkiye gündemine bomba gibi düşen hamile bir kadının bulunduğu araca yapılan saldırıya ilişkin olarak da bir açıklama yaptı. Gül, "Bir hanımefendinin araç içerisinde yaşadığı bu vakayı hiçbir vicdan kabul edemez. Nitekim hakim, savcı, yargı makamları da gereğini yapmıştır. Türkiye hukuk devletidir. Kimse kendisini yetkili merciler yerine koymasın." diye konuştu.