Genç polisi şehit ettiler

Cezaevi müdürünün de ekipte olduğu suç örgütünün polis şehit ettiği ortaya çıktı. Organize suç örgütü, genç polisi şehit edip suçu üstlenmesi için başkasıyla anlaştı ve cezaevine yerleştirdi. İddialara göre, Adana Kürkçüler Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak cezaevine gelen örgüt üyelerini rahat ettirdi.

Adana dün yaşanan tutuklamaların ardından oldukça hareketli bir gün yaşadı. Kürkçüler Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak dahil, 2'si aktif görevde 1'i emekli 3 polisin aralarında bulunduğu zanlılar ve suç örgütünün diğer üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Örgüte yöneltilen suçlamalar arasında 4 milyon 795 bin euroluk hırsızlık, tehdit, gasp, yağma, rüşvet, adam öldürme vardı. Ancak bugün ortaya çıkan bir detay olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

Şehit edip suçu başkasına üstlendirdiler

4 Ağustos 2016 yılında gerçekleşen olayda trafik polisi olarak görev yapan Mustafa Görenoğlu, kayınvalidesinin evine ziyarete gittiği sırada dışarıda yaşanan kavgaya müdahale etmek istedi. Kahvehaneden istenen haraç yüzünden çıkan tartışma sırasında karnından vurulan Görenoğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda 2 polis memuru da yaralanmıştı.

Şehit polis memuru Mustafa Görenoğlu için ertesi gün düzenlenen cenaze töreninde 2 yaşındaki oğlu ile eşi tabutuna sarılarak gözyaşı dökmüştü. Oğlunun tabutuna sarılan acılı babanın feryatları yürekleri dağlamıştı.

Operasyonun ardından ortaya çıkan bilgilere göre çete lideri Hasan B. ve karşı tarafı arasında çıkan çatışmada kavgayı ayırmaya çalışan şehit Görenoğlu'nun Hasan B. ve arkadaşları tarafından şehit edildiği ancak olaydan sonra yakalanan zanlıların suçu üstlenmesi için 18 yaşından küçük H.E. isimli bir şahsı bulduğu ve şahsın da kendisi ile ailesine bakılması karşılığında suçu üstlendiğini öne sürüldü.

Olayın ardından bazı firari sanıkların ceza almaması için 18 yaşından küçük H.E. isimli bir şahsı buldukları ve ailelerine bakma sözü verilerek suçu üstlenmelerinin istendiği ortaya çıktı. Polis memuru Mustafa Görenoğlu'nu şehit eden zanlı ise gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı.

 Operasyonun detayları

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, liderliğini yaklaşık 3 ay önce bankalar arası para transferi yapan güvenlik şirketinden 4 milyon 795 bin euroluk vurguna karıştığı ileri sürülerek tutuklanan Hasan B. ve iki akaryakıt istasyonu olan İ.K.'nin yaptığı ileri sürülen "silahlı organize suç örgütüne" yönelik soruşturma başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce bu soruşturma kapsamında örgüte yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takip sonucunda örgütün adam öldürme, yaralama, tehdit, şantaj, hırsızlık, çek-senet dolandırıcılığı ve rüşvet verme gibi 54 olaya karıştığını tespit etti.

Bu iddiaların delillerinin toplanmasının ardından 9 Ekim günü şafak vakti Adana merkezli İzmir, Konya, Mardin ve Muğla'da 800 polisle 87 adrese 74 zanlıyı yakalamak için operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonlarda örgüt lideri olduğu öne sürülen İ.K.'nin Muğla'nın Bodrum ilçesindeki villasına gittiği tespit edildi. Polis zanlıyı villada yakaladı. Zanlı Adana'ya getirilerek sorguya alındı. Bu arada örgüte 2'si aktif görevde 1'i emekli polisin de yardım ve yataklık yaptığı, bu nedenle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Polis yaptığı operasyonda 4'ü kadın, 1'i cezaevi müdürü, 2'si emekli, 3 polis toplam 65 zanlıyı gözaltına alırken, örgüt lideri olduğu öne sürülen Hasan B.'nin operasyon kapsamında gözaltı kararı olduğu ancak cezaevinde bulunduğu anlaşıldı.

Zanlılar emniyette 4 gün boyunca sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan cezaevi müdürü M.Ç., örgüt lideri İ.K.'nin de aralarında bulunduğu 34 zanlı tutuklanırken, 23 şüpheli adli kontrol, 8 şüpheli ise savcılıktan serbest kaldı.