Bebeğini poşete koyup yol kenarına atan kadının savunması da yaptığı kadar rezalet

Tren yolu kenarında poşet içerisinde bulunan bebek cesedi Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Bebeğini bırakan annenin yaptığı hareket kadar savunması da rezalet.

Bebeğini poşete koyup yol kenarına atan kadının savunması da yaptığı kadar rezalet

Adana'da tren yolu kenarında poşet içinde bulunan bebek cesedinin, anne H.M. tarafından bırakıldığı ortaya çıktı.  Anne H.M. yaptığı savunmada bebeğin kimden olduğunu bilmediğini, bu nedenle gebeliğini bol elbise giyerek eşinden gizlediğini söyleyedi. 

Bebek tren yolunda bulundu

6 Kasım günü saat 17.30 sıralarında Adana'nın Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde vatandaşlar, tren yolunun kenarına atılmış poşet içinde yeni doğmuş bebek cesedi gördü.   İhbarla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kız olduğu belirlenen bebek, Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, vücudunda herhangi bir dış müdahale olmayan bebeği bırakanı belirlemek için çalışma başlattı.

Bebeğin annesi tarafından bırakıldığı anlaşıldı

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin, bebeğin annesi H.M. olduğunu belirledi. H.M.'nin, evde doğum yaptığı, sonrasında da 4 yaşındaki kızını bindirdiği bebek arabasına, yeni doğurduğu bebeği de beze sararak poşete koyduğu belirlendi. Kadının daha sonra bölgeye geldiği ve içinde bebek cesedi olan poşeti yol kenarına bıraktığı tespit edildi. Polis, aynı mahalledeki evine yapılan baskında H.M.'yi gözaltına aldı.

"Bebeğin kimden olduğunu bilmiyorum"

Emniyete götürülen H.M.'nin, ifadesinde, "Hamile kaldıktan sonra bebeğin kimden olduğunu bilmediğim için gebeliğimi eşimden sakladım. Bu süre zarfında eşim anlamasın diye geniş ve bol elbiseler giydim. Olay günü evde temizlik yaparken birden sancı hissettim ve bebeğin doğmuş olduğunu gördüm. Nefes almadığını ve ölü olduğunu fark edince beze sarıp poşete koydum sonra da götürüp bıraktım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.M., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.