At masrafı için öldürdü, evini temizledi!

Adana'da kendisinden haber alınamayan Ertan Ürün'ün at masrafı yüzünden arkadaşı tarafından öldürüldü. Polis, evdeki süt kutusundan yola çıkarak cinayeti çözdü.

At masrafı için öldürdü, evini temizledi!

Adana'da kendisinden haber alınamayın öldüğü anlaşılan Ertan Ürün'ün arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Arkadaşını yarış atı masrafı nedeniyle çıkan tartışma sonrasında öldüren katil zanlısı delilleri yok etmek için evi temizledi. Zanlının temizlik sırasında, gözü açık olan maktulden korkup yüzünü havlu ile kapattığı ortaya çıktı. Polis, evdeki süt kutusunun üzerindeki son kullanma tarihinden yola çıkarak zanlının izini sürdü.

Adana’da Ercan G. isimli vatandaş, at masrafı borcu yüzünden arkadaşı Ertan Ürün'ü bıçaklayarak öldürdü. Olay, Seyhan ilçesinde evde 9 Nisan günü meydana geldi. İddiaya göre, eşinden boşanan ve tek yaşayan Ertan Ürün’den (55) Mersin’de yaşayan ağabeyi Ata Ürün, 4 gündür haber alamadı.

Bu nedenle Ürün, kardeşinin komşusu Mecit Koncuk’u arayarak, “Kardeşimden haber alamıyorum. Evine gidip bakabilir misin” dedi. Koncuk, eve gidip zili çaldı ancak kapıyı açan olmadı. Koncuk, Ürün’ün başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen polis de kapıyı açtıramayınca itfaiye ekipleri gelip kapıyı açtı. Eve giren polis ve sağlık ekipleri, Ürün’ün yerde hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekipleri, yaptığı ilk incelemede Ürün’ün vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını tespit etti. Ayrıca Ürün’ün birkaç gün önce bıçaklandığı belirlendi. Ürün’ün cenazesi ilk incelemenin ardından otopsi için ali tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis ise evde inceleme başlattı. Polis, öncelikle evden bir şey çalınıp çalınmadığına bakıp, cinayeti kim ya da kimlerin işlediğini çözmek için kapsamlı çalışma başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evdeki süt kutusunun üzerindeki son kullanma tarihinden yola çıkarak güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Yapılan izlemede eve zanlının 2 Nisan'da bir araçla gelip bir süre sonra aynı araçla bölgeden uzaklaştığını tespit etti. Plakadan yola çıkan ekipler, aracın Ercan G. (54) tarafından kiralandığını belirledi. Maktulün arkadaşı olduğu öğrenilen şüpheli Ercan G, Yurt Mahallesi’ndeki evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ertan Ürün ile arkadaşı Ercan G.’nin daha önce birlikte yarış atı satın aldıkları, atın yem ihtiyacının tamamını karşılayan Ürün’ün 2 Nisan’da evine gelen arkadaşı ile masrafın yarısını karşılamadığı gerekçesiyle tartıştığı ve çıkan kavga sırasında Ercan G.’nin mutfaktan aldığı bıçakla arkadaşını öldürdüğü iddia edildi.

Öte yandan, zanlının öldürdüğü arkadaşının yüzünü havluyla kapattıktan sonra delil bırakmamak için evde temizlik yaptığı öne sürüldü. Zanlının ifadesinde önce cinayeti işlemediğini öne sürdüğü daha sonrada kabul edip pişman olduğunu, öldürmek istemediğini ancak kendisine küfür edince öldürdüğünü, yüzünü de temizlik yaparken kendisine bakıyor gibi olduğu için kapattığını söylediği öne sürüldü. Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.