Adana'da fayans zeminde yumurta pişirdiler!

Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alan Adana'da gölgede sıcaklık 41 dereceye, açık alanda ise 50 dereceye ulaştı. Vatandaşlar fayans zeminin üzerine pişip pişmeyeceğini anlamak için yumurta kırdı ve pişirdi. Bazı termometreler ise sıcaktan patladı.

Adana'da fayans zeminde yumurta pişirdiler!

Tarihin en sıcak yıllarından birinin yaşandığı Türkiye'de Adana'daki hava sıcaklığı tehlikeli seviyelere yaklaştı. Gölgede 41 derece ölçülen hava sıcaklıkları kentin açık bölgelerinde 50 dereceye ulaştı, bazı yerlerde ise geçti.

Vatandaşlar deney yapmak için asfalta yumurta kırdı. Yumurtanın 20 dakikada piştiğini söyleyen vatandaşlar, "Bu havada insan dayanamaz" dedi. Geçen hafta hava sıcaklığı normalin altında hissedilen Adana'da, hafta sonundan itibaren sıcaklıklar artarak etkisini gösterecek.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte en son 1945 yılı mayıs ayında sıcaklığın 41 dereceye ulaştığı kaydedildi. Hafta sonundan itibaren son 75 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı kentte vatandaşlar yolda yumurta kırdı.

Fayans üzerinde 20 dakikada pişen yumurta, deney yapanları şaşkına çevirdi. Yıllardır mayıs ayında ilk kez böyle bir sıcakla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, "Bu havada insan dayanamaz. Görüyorsunuz yumurta bile yenecek kıvama geldi" dedi.

Sıcaktan termometreler patladı

Adana’da hava sıcaklığının 40 derecinin üstüne çıkmasının ardından kentteki bazı termometreler sıcağın etkisiyle patladı. Bazı vatandaşlar parklarda serinlemeye çalışırken, çocuklar ise tehlikeye aldırış etmeden sulama kanallarında yüzdü.