Adana'da otobüsten atılan o yaşlı adam konuştu

Adana'da şoför tarafından otobüsten zorla indirilmesine ilişkin görüntüleri sosyal medyadan paylaşılan 74 yaşındaki Aydın Çekmez, şoför tarafından darbedilip araçtan atıldığını ileri sürdü.

Adana'da otobüsten atılan o yaşlı adam konuştu

Merkez Seyhan ilçesinde tek katlı müstakil evde konuşma güçlüğü çeken eşi Nuriye Çekmez ile yaşayan Aydın Çekmez, gazetecilere yaptığı açıklamada,  iftar için tatlı alıp evine dönmek için otobüse bindiğini,  65 yaş üstü yolculara verilen serbest biniş kartını kullandığını belirtti.

Bunun üzerine şoförün kendisine tepki gösterdiğini ileri süren Çekmez, şöyle devam etti:

"Şoför, 'Bunlar bedavaya alışmış. Neden belediye otobüsüne binmedin' dedi. Ben de emekli şoför olduğumu belirterek anlayış göstermesini istedim. O da 'bana ne. Ne olursan ol, in aşağıya' dedi. İnmeyeceğimi söyledim. Şoför yüzüme yumruk attı. Sesimi çıkartmadım. Daha sonra tutup beni kaldırarak otobüsten dışarıya attı. Düşerken bir aracın lastiğine kafamı çarpmışım. Vatandaşların çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldım."

Çekmez, o gün alkollü olduğuna ilişkin iddiaya da "Alkollü değildim. Ben o gün niyetliydim. Hastaneye götürüldüğümde kan örneği de verdim. Yapılan tahlillerde alkollü olup olmadığım görülebilir." dedi.

Belediyenin verdiği  kartın hakkı olduğunu ifade eden Çekmez, olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. 

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi Polisevi kavşağında  yaşlı bir yolcunun otobüsten zorla indirildiği iddialarına konu olan görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Olayla ilgili otobüsün bağlı olduğu 178 No'lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi araç sürücüsü Mehmet Emin Can'ı görevinden süresiz uzaklaştırmıştı. Şoför, yolcunun alkollü olduğunu iddia etmişti.