Komşusu çıktı

Adana'da evinin balkonunda uğradığı silahlı saldırıda ablasıyla birlikte vurulan kişinin cinayet zanlısı kapı komşusu çıktı. Cinayetin 'küfürlü konuşma' tartışması nedeniyle başladığı ortaya çıktı.

Adana merkez Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi 2788 sokakta 17 Ağustos'ta evinin balkonunda oturan kardeşlere motosikletli iki kişi tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıda ev sahibi inşaat işçisi Murat Kor (41) ile ablası Münevver Kor (43) yaralandı.

İki kardeş de ayrı hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Murat Kor tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Münevver Kor ise yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Özel ekip kuruldu

Olayın ardından emniyet ekipleri tarafından kurulan özel ekip, bölgedeki güvenlik kameralarından şüphelilerin yüzlerini bezle gizlediğini, tüfeği de beyaz poşette sakladığını belirledi. Motosikletin plakası da gizlenince tespit işlemi daha da zorlaştı.

Bunun üzerine komşuları sorgulanan maktülün olaydan kısa süre önce evde eşiyle yaşadığı sırada küfretmesi üzerine komşusu E.İ. ile tartıştığı tespit edildi. Ekip, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak yaptığı araştırmayla şüpheli E.İ'nin olayın ardından tüfeği aynı mahalledeki arkadaşı M.S'nin evine bıraktığını, bir süre sonra da silahı alıp parçalara ayırarak farklı noktalarda çöpe attığını belirledi.

Daha sonra Elazığ'a kaçıp kuzeninin evinde saklandığı tespit edilen E.İ. ile olay sırasında motosikleti kullandığı ileri sürülen arkadaşı C.A. ve silahı evinde sakladığı iddia edilen M.S. özel ekibin düzenlediği eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Korkutmak istemiş!

Cinayet zanlısı E.İ'nin ifadesinde, komşusu Murat Kor'u, eşiyle tartıştığı sırada küfretmesinden dolayı uyardığını, kendisini terslemesi üzerine de korkutmak amacıyla olayı gerçekleştirdiğini öne sürdüğü bildirildi. Zanlılardan E.İ. ve C.A. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı, M.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.