Adnan Oktar darbeyi hangi bakana haber verdi?

15 Temmuz işgal girişiminden bugüne ruhunu 1 dolara satan alçak FETÖ’cülerle ilgili neler neler yazılmadı ki. Bu bilgiler arasında en dikkat çekici olan ise FETÖ’nün kendi gibi taşeron olarak kullanılan diğer terör örgütleriyle ilişkisi. 

Bakın en son aldığım bilgi FETÖ’nün, Adnan Oktar silahlı suç örgütüyle olan bağlantısını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Birazdan yazacaklarım, Oktar iddianamesinin detaylarında gizli. Operasyonda ele geçirilen dijital verilerin içerisinde şüpheli Fatma Ceyda Ertüzün’ün, eski bir bakan ve kapatılan Zaman gazetesi yazarına attığı bir mail ele geçiriliyor. 17-25 Aralık sivil darbe girişiminden 2 ay önce 5 Eylül 2013 tarihinde yapılan yazışmada Ertüzün, eski bakana; “Türkiye ile ilgili raporlar hazırlıyorlar. Bizim CFR’da toplantımızdan haberdar oldukları için Türkiye’den gelen misafirlerin yani sizinle birlikte bizim, onlara da brifing vermemizi istiyorlar. Ve bunun dışında Foundation For Defense and Democrasies adlı kuruluştan Jonathan Schanzer da ilk kez Türkiye’den bizi ağırlamak istiyor. Bu sebeple bir hafta kadar orada sizi misafir etsek olur mu” diye soruyor. 

Buraya kadar mailde bir sıkıntı görünmüyor, yani her şey normal. Yazışmanın son bölümünde ise örgüt eski bakana şu bilgiyi veriyor: “Sonbaharda Türkiye’de beklenen kalkışmadan evvel bu seri toplantıları yapmamız çok faydalı olacaktır”.

Yani Adnan Oktar örgütü Türkiye’yi 15 Temmuza götüren sürecin en önemli ayağı olan 17-25 Aralık sivil darbe girişimini Eylül ayından itibaren biliyor. Savcı da iddianamesinde özellikle bu bölüme dikkat çekiyor. 

Şimdi gelelim sorulara; bu ülkede bakanlık görevinde bulunmuş bir ismin Adnan Oktar örgütüyle nasıl bir ilişkisi olabilir? Örgüt o bakana böyle bir bilgi vererek acaba neyi amaçladı?

Son bir not; yazıda bahsettiğim eski bakanın ismi bende mevcut. Soruşturmanın selameti açısından şu anda gizli tutulmasında fayda var.