Afgan gazeteci, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan ve hakaret ettiği kadınlardan özür diledi

Yayınladığı bir video ile sosyal medyada büyük tepki toplayan Afgan gazeteci Sunatullah Saadat, özür diledi. Afgan gazeteci, videoda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Afgan göçmenlere yönelik sözlerine tepki gösterdi, kadınlara hakaretler yağdırdı.

Afgan gazeteci, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan ve hakaret ettiği kadınlardan özür diledi

Saadat, sosyal medyada yayınladığı videonun kesilmiş ve montajlanmış olduğunu savundu. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakaret eden ve Özcan'ın Afganlara yönelik ifadelerine tepki gösterirken "Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Göstereyim mi dünyada. 5 kuruş için 5 lira için 10 lira için hangi işleri yapmıyorlar. Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulmuşsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" diyen Sunatullah Saadat, sosyal medyada gelen tepkiler üzerine özür diledi. 

"Türkçe'yi de o kadar iyi bilmiyorum"

Kendisini Türkçe'yi az bilemekle savunan Afgan gazeteci, "Ben Türkiye'de 1 sene yaşamışım ve Türkçe'yi de o kadar iyi bilmiyorum. Ben Tanju Özcan'ın haberini izledikten sonra çok duygulandım. Ben bir gazeteciyim kendi halkımı savunmak istedim. Biliyorsunuz bir insan duygulanınca saçma sapan şeyler de konuşur" dedi. 

 

Kaynak: Sputnik